sir_adaninsan
Centipat
Daha fazla
Merhaba. Öncelikle belirtmek isterim ki işlemcim çok eski model isteyecek olursanız Intel Celeron B830 2. nesil idi galiba pek emin değilim. Her neyse konumuza dönelim bugün bilgisayarımı açtığımda kilit ekranında her şey normal idi lakin Chrome'u açtıktan bir süre sonra bilgisayarın fanından normalde sadece Chrome açık iken gelmeyen sesler geldi ve bu beni meraklandırdı ardından Görev Yöneticisi'ni açtığımda Chrome'u kapayıp arka planda başka hiçbirşeyin çalışmadığına emin olduktan sonra bile CPU'nun %70 civarında olduğunu fark ettim en çok CPU kullanan işlemlere baktığımda ise svchost.exe'nin %50 civarı kullandığına ve diğer işlemlerle birlikte %70 civarlarını bulduğunu gördüm ardından bilgisayarı kapattım ve internette çözüm aradım lakin bir sonuca ulaşamadım.
Böyle olaylar çok sık yaşamıyorum fakat bir kez daha böyle bir şey olduğunu hatırlıyorum galiba yine svchost.exe idi aşırı kaynak kullanıyordu bilgisayarı yeniden başlatınca düzelmişti neden oluyor ve çözümü nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Not: Bu bahsettiğim aşırı kaynak kullanımı bilgisayar ilk açıldığındaki kaynak kullanımı değil açıldıktan ve bir süre geçtikten sonra yaşadım bu durumu.
Böyle olaylar çok sık yaşamıyorum fakat bir kez daha böyle bir şey olduğunu hatırlıyorum galiba yine svchost.exe idi aşırı kaynak kullanıyordu bilgisayarı yeniden başlatınca düzelmişti neden oluyor ve çözümü nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Not: Bu bahsettiğim aşırı kaynak kullanımı bilgisayar ilk açıldığındaki kaynak kullanımı değil açıldıktan ve bir süre geçtikten sonra yaşadım bu durumu.
Son düzenleyen: Moderatör: