Windows 10 svchost.exe Bütün İnterneti Kullanma Sorunu

KadirSMZ

Hectopat
Yer
Karabük
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi sosyaller arkadaşlar. Resimdeki gibi, görev yöneticisinde bütün interneti kullanan bir Windows uygulaması var. Son 3 gündür kendiliğinden başlıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmazsam 30 dakika kadar çalışıyor. Ara ara internet kullanımı düşüyor. Sonra gene 3 mbps'e çıkıyor. Arka planda hiçbir yükleme ya da güncelleme yok. Anlayamadım; bu uygulama nedir, neden internet kullanır? Kapatmaya çalışınca bilgisayarın kapanacağı yazıyor. Bilgili arkadaşlar bu konuda beni aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Windows update kısmına gelip güncelleme olup olmadığını kontrol eder misiniz?
Ettim ama hiçbir şey yok. Güncellemeleri zaten ''elle'' olarak ayarladım.

Güncellemeleri ''elle'' olarak ayarlamama rağmen Windows otomatik olarak indiriyormuş. Ayarlara girdiğimde güncellemelerin indirilmekte olduğunu da göremiyorum. Sadece ''güncellemeleri denetle'' seçeneği gözüküyor. Az önce bildirim geldi ve yeniden başlatma gerektiği yazdı. Windows kendi kafasına göre güncellemiş. Güncelleme inerken herhangi bir bildirim gelmiyor ve iptal edilemiyor. Durum böyle.

Bilgisayarı açtım yine aynı sorun var. Reset attım düzelmedi. Güncellemeleri denetledim sistem güncel. Ne indiriyor bu, nereye harcıyor bu interneti? Çıldıracağım...

Windows 10 da kendiliğinden birçok güncelleme oluyor bende kapatamadım fakat aslında bir yandan iyi oluyor güvenlik açısından. Mesela yeni güncelleme ile PC boşta olduğu halde %90-100 civarına geliyor disk kullanımı. Siz bu görüntüyü alırken PC de açık birşey yoksa sizinde güncel sayılır. Tabi bu durum olumsuz bir yan etki. Bende de arada oluyor.
Ayrıca dediğiniz şey bu Ağ kısmında 2.9 Mb/sn yazan yer heralde. Acaba bende öyle bir şey varmı eve gidince bir kontrol edeyim. Eğer varsa bile ciddi bir sorun olur mu onu da tam bilmiyorum.

Windows 10 Pro kullanıyor olsanız bile güncellemeleri kapatabilme gibi bir şansınız yok sadece Win Pro'ya sahip iseniz belli bi süre güncellemeleri ertelebiliyorsunuz. Bu nedenle güncellemeleri yapıyor.

Güncellemeler tamamen kapanabiliyor. Ben o şekilde kullanıyordum. Daha sonra varsa güncelleme yapmak için tekrar açtım. Ama bu kez otomatik değil de elle seçeneğini seçtim. Yani güncellemeleri denetleyip istediğim zaman indirebilmem gerekiyordu. Buna rağmen kendisi indiriyor. Ama resmini attığım olay farklı bir şey. Bugün sorunu yaşarken güncellemeleri denetledim ve sistemin güncel olduğunu gördüm. Yani o anda indirilen bir şey yoktu. Ama internetim kullanılıyordu. Nereye ve neden bilmiyorum. Sorun da bu zaten.

Ben xp kullandığım zamanlar svchost.exe CPU'yu %100 kullanıyordu araştırdığımda microsoft güncelleştirmelerini sürekli yaptığı için böyle bir sorun olduğunu öğrendim, yine de bir dene windows update'in gelişmiş seçeneklerinden deaktif et denemekten zarar gelmez. -ayrıca p2p sharing kapamayı da dene-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…