Windows 10 kullanırken mavi ekran hatası alıyordum. Bunu düzeltmek için W7'ye düşürdüm ve düzeldi. Tekrardan Windows 10 veya W8.1 yükseltirsem aynı sorunla karşılaşır mıyım?
Mavi ekran hataları sistem yetersizliği ve de donanımın sistemi besleyememisinden kaynaklanır genellikle.
Yani misal XP ve /vaya WİN.7 rahat çalıştırabilen bir sisteme WİN.10 yüklemeye kalkarsnız sürekli mavi ekran verecek ve de sıkça sistem çökme hataları alacaksınız.
WİN.7 rahat çalıştıran bir sisteme WİN 8.1 yükleyebilirsiniz
Mavi ekran hataları sistem yetersizliği ve de donanımın sistemi besleyeme misinden kaynaklanır genellikle.
Yani misal XP ve /vaya Win. 7 rahat çalıştırabilen bir sisteme Win. 10 yüklemeye kalkarsnız sürekli mavi ekran verecek ve de sıkça sistem çökme hataları alacaksınız.
Hangi mavi ekran hatasını aldığınıza bağlı, mavi ekran hatalarının bir sürü sebebi olabiliyor, Örneğin; Sistem dosyalarının bozulması, herhangi bir sürücünün düzgün çalışmaması, donanımsal uyumsuzluklar, RAM belleklerin problem yapması, HDD'de problem olması... Bu yüzden hangi mavi ekran hatası aldığınızı ve sistem özelliklerinizi bilmeden yorum yapamayız. Windows 10'da aldığınız mavi ekran hatasını Windows 7'de veya Windows 8.1'de almayacağınızın garantisi yok.
Mavi ekran hataları sistem yetersizliği ve de donanımın sistemi besleyememisinden kaynaklanır genellikle.
Yani misal XP ve /vaya WİN.7 rahat çalıştırabilen bir sisteme WİN.10 yüklemeye kalkarsnız sürekli mavi ekran verecek ve de sıkça sistem çökme hataları alacaksınız.
WİN.7 rahat çalıştıran bir sisteme WİN 8.1 yükleyebilirsiniz
Windows 7'ye kıyasla daha güncel bir işletim sistemi, hem güncelleme desteği de şuanlık mevcut. Ama sistem özelliklerinizi atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Çünkü donanım özelliklerinize göre işletim sisteminden alacağınız performansta değişecektir.
Windows 7'ye kıyasla daha güncel bir işletim sistemi, hem güncelleme desteği de şu anlık mevcut. Ama sistem özelliklerinizi atarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz. Çünkü donanım özelliklerinize göre işletim sisteminden alacağınız performansta değişecektir.
Sisteminiz Windows 10 için yeterli gözüküyor. Keşke düşürmeden önce minidump dosyaları ile konu açıp sorunun kaynağını araştırsaydınız. İsterseniz önemli şeyleri yedekleyip Windows 10'a USB ile temiz kurulum yapıp tekrar deneyin.