Windows 10 temiz kurulum sonrası ne yüklenmeli?

Uzunali

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bilgisayarı toplayalı 1 2 ay gibi bir süre oldu ama ara ara zamanlarda mavi ekran hatası alıyorum. Ne kadar uğraşamda bunun çözümüne ulaşamadım ve tekrar bir kurulum yapmayı düşündüm. Formattan sonra yanlış dosyalar mı yüklüyorum diye düşündüm. O yüzden sizden format sonrası kesin yüklemem gereken dosyaların ne olduğunu öğrenmek istiyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: ASUS R9 280 series.
RAM: Crucial 16 GB (2x8GB) Ballistix siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35v
Anakart: MSI B450M A PROmax.
SSD:
Crucial 250GB P2 serisi NVMe M.2
Monitör: ViewSonic XG2405.

Ekipmanlar bu şekilde işlemci için MSI sitesinden sadece chipset kuruyorum, ekran kartı driverını AMD'nin sitesinden kuruyorum fakat Windows 10 kurdugum zaman ekran kartı driverı olmuş oluyor. Bunu kaldırıp mı AMD sitesinden driver kurmalıyım? Aynı durum ses driverları içinde geçerli. Onu da kaldırıp MSI'dan mı kurmalıyım? Ve ekstra kurcağım bir şey var mı? Bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim. Uzun zamandır bu sıkıntıyı yaşıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un kurduğu AMD driver silemezsin gidip AMD'nin sitesinden güncel link veriyim.
Sonra chipset driver kurman.
Bu kadar daha bir şeye gerek yok.

Sorun varsa sorabilirsin?

Realtek PCI-E Ethernet Drivers ve wiewsonic monitörünün driverını kurmama gerek varmı ayrıca windows updatelerin hepsini yapıyorum ama yinede mavi ekran hatası alıyorum

Realtek PCI-e Ethernet drivers ve ViewSonic monitörünün driverını kurmama gerek var mı ayrıca Windows Update'lerin hepsini yapıyorum ama yine de mavi ekran hatası alıyorum.

O driverlar otomatik Windows kuruyor sen ellemene gerek yok ekran kartı ve chipset driver yeterlidir diğerleri otomatik Windows tanıyıp kuruyor.

Keşke Windows güncellemeseydiniz yeni sürümler çok hatalı benim abim güncellemeşti format attık çok sorun var Windows'u sil yeniden kur ayarlardan Update gel 7 gün boyunca durdura bas 4 kere basabiliyorsun sakın güncelleme sana tavsiye mavi ekran driver ile alakası yok siz sadece ekran kartı ve chipset driver indirin Update kapatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…