Merhaba arkadaşlar, ben PC temizleme işlemi yaptım ve sadece RAM ve fan gibi araçları çıkardım bir de kabloları, ardından süpürge ve fırça yardımı ile anakart ve gerekli yerleri temizledim. Benim bilgisayarım çok eski ve ne zaman bilgisayarın parçalarını çıkarsam, veya RAM kartlarını çıkarsam geri başladığımda ekran gelmezdi ve RAM yerlerini değiştirirdim gelirdi. Bu sefer ekran geldi ancak bir hata verdi. Windows açılırken logodan sonra PC açılacak iken karşıma mavi ekran geldi ve bilgisayar yeniden başlatılacak diyordu, en altta da (ne olduğunu hatırlamıyorum) Boot Device diye bir hata yazıyordu. Gelişmiş onarmadan her şeyi yaptım ancak düzelmedi, en sonunda bir kere de 'Hata Ayıklama' kısmını deneyim dedim bu sefer oldu ve açıldı PC. 1, 2 Gün sorun yoktu ancak şu an bilgisayarı her açtığımda ilk başta Windows logosu geliyor ve PC açılacağı zaman aşağıdaki fotoğraftaki gibi hata çıkıyor. Sonrasında ise yüzde doluyor PC yeniden başlatıyor kendini ve bilgisayar açılıyor.
Bu hafta içerisinde format atacağım zaten ancak yine de sorunun neden olduğunu sormak istedim, bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum. Şimdiden zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim, iyi günler.
Ek olarak: Benim bilgisayar önceden ilk açıldığında fan tuhaf bir ses çıkarıyordu, sanki fana kablo değiyor gibi sonra ya kasaya 1, 2 vurduğum da ya da 5, 10 dakika sonra kendiliğinden düzeliyordu. Şimdi bu yukarıda ki hatalar dan sonra fan 10, 40 saniye bazen daha uzun sürede bir kendi kendine PC yeni açılmış olsa da çok hızlı dönüyor gibi ses çıkarıyor. (PC'ye CD taktığınız da ilk başta DVD-ROM CD'yi okurken tuhaf ses çıkarır ya aynı o şekilde.)
Her 10 ila 40 saniye arasında veya daha uzun süre aralıklarında fan yukarıda bahsettiğim gibi ses çıkarıyor ve sonra normale dönüyor. PC ısınmıyor sıcaklığa bakıyorum, yeni açsam bile, bilgisayar da hiçbir şey çalışmasa bile aynı şekilde belli sürede bir fan bu şekilde oluyor.
Bunun sebebini bilen varsa yardımcı olursa veya bilgi verirse çok sevinirim, tekrardan çok teşekkür ederim, iyi günler.
Resim ekleyemedim boyutu büyük, küçültme işlemi yaptım format JPG ancak 1.3 boyuta düştü en fazla dahasında da yazılar okunmuyordu ben ekranda yazanı yazdım aşağıya.
Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması için gerekli bilgiler toplanıyor. Bu işlemden sonra yeniden başlatılacak.
%67 Tamamlandı.
Bu sorun ve olası sorunlar için bilgi edinmek için ........ sitesini ziyaret edin.
Destek birimlerin den bir yetkiliyi aradığınız da ona bu bilgiyi verin:
Durdurma Kodu: Thread Stuck In Device Driver Hatası