Windows 10 UEFI nasıl kurulur?

negroMONTY

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 gb 4800 mhz
SSD veya HDD modeli
m2 ssd okuma 3500 yazma 1600
Ekran kartı
rtx 4050 105 watt
Selamlar, ben dün FreeDOS laptopuma Windows kurdum fakat sanırım standart kurulum yapmışım. Yani kurarken USB taktım laptopu açtım ve karşıma direkt Win kurulum ekranı geldi, BIOS'a falan girmedim. Ben kurulumu şu an UEFI dönüştürebilir miyim? Yoksa format atıp sıfırdan mı kurmam lazım? UEFI kurmak istememin sebebi PC yavaş açılıyor ve bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü açılma hızı dışında yavaşlık yok. UEFI kurmak için formatlamam mı lazım?

Selamlar, ben dün FreeDOS laptopuma Windows kurdum fakat sanırım standart kurulum yapmışım. Yani kurarken USB taktım laptopu açtım ve karşıma direkt Win kurulum ekranı geldi, BIOS'a falan girmedim. Ben kurulumu şu an UEFI dönüştürebilir miyim? Yoksa format atıp sıfırdan mı kurmam lazım? UEFI kurmak istememin sebebi PC yavaş açılıyor ve bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü açılma hızı dışında yavaşlık yok. UEFI kurmak için formatlamam mı lazım?
Yavaş açılmasıyla pek bir alakası olmadığını düşünüyorum ama MBR kurulum yaptıysanız Format gerekir.

Yapacaksanız.
Windows ISO'sunu Rufus ile yazdırın.
Yazdırırken Orada GPT yada MBR seçeneği mevcut.
GPT olanı seçip yazdıracaksınız.
Ve UEFI Windows Kurulacaktır.

Yavaş açılmasıyla pek bir alakası olmadığını düşünüyorum ama MBR kurulum yaptıysanız format gerekir.

Windows ISO'sunu Rufus ile yazdırın.
Yazdırırken orada GPT'ya da MBR seçeneği mevcut.
GPT olanı seçip yazdıracaksınız.

İlk başta kurarken zaten GPT seçip yazdırdım fakat dediğim gibi boıs'a vs girmedim direkt kurulum ekranına geldim. UEFI şeklinde kurarken Secure Boot vs varmış ben onlarla hiç uğraşmadan direkt kurdum. o yüzden standart olduğunu düşünüyorum.

İlk başta kurarken zaten GPT seçip yazdırdım fakat dediğim gibi boıs'a vs girmedim direkt kurulum ekranına geldim. UEFI şeklinde kurarken Secure Boot vs varmış ben onlarla hiç uğraşmadan direkt kurdum. o yüzden standart olduğunu düşünüyorum.
SecureBoot açmanız gerekli değildir yani bir sıkıntı veya eksiklik yaşamazsınız.

Bilgisayarınız yavaş açılıyor ise ilgili konu açarak yardım alabilirsiniz.

Secure Boot açmanız gerekli değildir yani bir sıkıntı veya eksiklik yaşamazsınız.

Bilgisayarınız yavaş açılıyor ise ilgili konu açarak yardım alabilirsiniz.

Zaten konu açtım bir arkadaş kurulum şeklimi sordu daha sonra UEFI ile standart kurulumun farkına baktığımda standart kurulumun daha yavaş açıldığını vs gördüm bu da açtığım konunun linki.

Zaten konu açtım bir arkadaş kurulum şeklimi sordu daha sonra UEFI ile standart kurulumun farkına baktığımda standart kurulumun daha yavaş açıldığını vs gördüm bu da açtığım konunun linki.
Orada Standart olarak bahsettiği MBR kurulum.
Probleminiz ile pek alakalı birşey yazmamış.
Siz UEFI kurulum zaten yapmışsınız bir sıkıntı yok.

Orada standart olarak bahsettiği MBR kurulum.
Probleminiz ile pek alakalı bir şey yazmamış.
Siz UEFI kurulum zaten yapmışsınız bir sıkıntı yok.

Peki geç açılmasının sebebi ne olabilir? Birkaç yerde Windows ilk yüklendiğinde ilk birkaç açışta güncelleme vs yapıyor yavaş açılabilir demiş ama eski laptopum bile çok daha hızlı açılıyor.
Ve 3 4 dk gibi absürt bir sürede açılıyor.

Peki geç açılmasının sebebi ne olabilir? Birkaç yerde Windows ilk yüklendiğinde ilk birkaç açışta güncelleme vs yapıyor yavaş açılabilir demiş ama eski laptopum bile çok daha hızlı açılıyor.
Ve 3 4 dk gibi absürt bir sürede açılıyor.
Bu konularda pek iyi olmadığım için kesin bir cevap vermem doğru olmaz.

Çözüldü: Sistem Yavaş Açılma Sorunu

Burada başka biri konu açmış göz atabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı