Rehber Windows 10 "Ultimate Performance" Güç Modunu Etkinleştirme

Vietnamlı bir arkadaş Windows 10'un 1803 sürümünde böyle bir güç planı eklendiğini ve gizlendiğini söylemiş.
Gizlenmiş bir güç planı değil. Entreprise Workstation sürümlerinde aktif olarak geliyor bu özellik. Özellikle sunucular ve iş istasyonları için düşünülmüş ve ona göre optimize edilmiş bir özellik.

Ben islemci frekansindan dolayi yapmamayi dusunuyorum. Cunku islemcimin surekli 3.60 GHZ'de calismasi hem isiya hem sese etki eder. Bir de omurune bir etki edip etmeyecegini dusunuyorum. Sonucta surekli en yuksek hizda calisacak.

Ben islemci frekansindan dolayi yapmamayi dusunuyorum. Cunku islemcimin surekli 3.60 GHZ'de calismasi hem isiya hem sese etki eder. Bir de omurune bir etki edip etmeyecegini dusunuyorum. Sonucta surekli en yuksek hizda calisacak.
Ömründe kısalma olacağını düşünmüyorum, eğer zararlı bişey olsaydı mühendisler böyle bir seçeneğin bizim tarafımızca açılmasını engellerdi. Isınma probleminiz yoksa bu işlemden sonra da olmaz diye düşünüyorum.

Ben pek oyle dusunmuyorum. Uzun vadede etki edecegini dusunuyorum. Sonucta daha fazla isi uretiyor yani surekli eskisine gore daha sicak calisiyor. Elbette burda daha sicak calisiyor derken eskisine gore anlaminda. Isi problemi yaratacagindan degil. Yarin deneyecegim ayni anda da AIDA64 ile isisina bakacagim.
@Jira Sen ne dusunuyorsun?

Isıya öyle aman aman etki etceğini düşünmüyorum fakat dediğiniz gibi denemek lazım. Ömür konusunda ise 7/24 genellikl yükte çalışan bir sürü işlemci var, işlemciler çabuk bozulan parçalar değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…