Çözüldü Windows 10 UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
RAM için senin RAM değerin ne ise o şekilde kullanılması gerek. 3000 MHZ ile 3000 kullanılmalı. Daha üstü sağlıklı olmayabiliyor. RAM MHZ değerin ne ise onu kullan üste çıkma. Ama RAM'de donanımsal bir sorun yok.
SSD alma şimdilik. Dediğim SSD'yi sök. Diğer SSD'ye Windows 11 kur. Bu şekilde sistemi test edin.
Şimdi testlere başlayacağım. SSD için dün evvel kullandığım programı tekrar mı kullanayım yoksa HardDiskSentinel mi kullanayım? Ek olarak anakartın sitesinde SATA IDE, Bios VGA ve Chipset güncellemelerine baktığımda güncel olduğunu gördüm.

Ekleme: Dün gece bilgisayar kendini kapattığı zaman anakart üzerindeki VGA ışığının yandığını gördüm. Ekran kartını çıkardım, temizledim ve sağlamca tekrar montajladım. Şimdilik bir sorun yok ama ne olur ne olmaz diye MemTest yapmaya başlıyorum akşama doğru sonuçları HD Sentinel ile birlikte paylaşacağım.

Merhaba, Memtest86 testlerini yaptım. HTML dosyasını upload ediyorum. Ek olarak HardDiskSentinel programının görsellerini de bırakıyorum sizin için. @claus

Bootlog
Error count her parçada 0 değerini aldı, sanırım sorun belleklerde değil ama işi uzmanına bırakıyorum. Sorunun belki güç kaynağı belki de anakart üzerinde olması riski de var benim nezlimde. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Ekleme: Ek olarak rapora baktığım zaman anakartın üzerinde dört bellek slotu olduğunu görüyorum ama B460M PRO anakartta 2 slot var, acaba bir şeyler yanlış mı test edildi diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_7.png
    297,7 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_9.png
    254 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_10.png
    232,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Eline sağlık. Samsung SSD'yi test amaçlı sök ve ben söyleyene kadar takma.
Bu şekilde biraz kullan ve olumlu/olumsuz dönüş yap. Ekran kartını arada kontrol edersin ışık için.
Merhaba, Samsung SSD sistemi içinde barındıran SSD yani onu sökmek sistemin açılmayacağı anlamına geliyor. Eğer siz diyorsanız ki sorun SSD üzerinde olabilir o zaman belleklerin yanında bir de M2 Sata SSD alabilirim. Böylece iki potansiyel sorunu geride bırakabilirim. Genel olarak belleklerde bir sorun olmadığı anlaşıldı diye tahmin ediyorum. Yine de 32 ya da 3000 MHZ destekli bellekler alabilirim.

RAM için senin RAM değerin ne ise o şekilde kullanılması gerek. 3000 MHZ ile 3000 kullanılmalı. Daha üstü sağlıklı olmayabiliyor. RAM MHZ değerin ne ise onu kullan üste çıkma. Ama RAM'de donanımsal bir sorun yok.
SSD alma şimdilik. Dediğim SSD'yi sök. Diğer SSD'ye Windows 11 kur. Bu şekilde sistemi test edin.

Çözüm
İşin özü SSD ömrü çok az ve satın alabilecek durumum var hatta sanıyorum ki anakartım üzerinde bir adet M2 Sata slotu var. Böylece sistemi çok daha gelişmiş bir SSD'ye kurmuş olurum. Belleklerin DRAM Freq ayarı auto modunda, XMP de kapalı. Dediğiniz testi yapmak için yeni bir SSD alıp buraya yazacağım çünkü zaten 6 yıldır aktif kullanıyorum ve SSD kan ağlıyor bile olabilir.
Ram konusuna gelince, anakartın desteği 2933 MHZ dolaylarında, yeni satın alacağım bellekler ise 3000 MHZ dual channel 8x2 olacağı için yüksek frekansta çalışabilecek, kısaca eski bir sistemim vardı yavaş yavaş geliştiriyorum. Yine sonuçları buradan yazacağım. W11 konusunda da pek bir güvensizim diyebilirim, W10 çok kullanışlı benim için ama bunu da düşüneceğim teşekkür ederim ^^

Son iletimden bu yana mavi ekran almadım, belleklerde sorun olmasa bile gidip sıfır 3200 MHZ Kingston Fury 8x2 bellek aldım, sistemi kurmak için de Kingston A400 480GB SSD buldum bir tane neredeyse sıfır, yine buradan bildirim vereceğim ^^ @claus

Son düzenleme:
Şimdilik mavi ekran hatasını çözdüm, sistemi Kingston A400 480GB model bir SSD üzerine yükledim, okuma yazma değerleri gayet güzel. Tek sorunum yazıların yakın olunca kahverengileşmesi bunun için de ek konu açacağım sanırım

Yine de belki bir bildiğiniz vardır diye buraya atıyorum, teşekkürler tüm yardımlarınız için.
Kırmızı ile işaretlediğim alanda yazıların biraz farklı olduğunu hissediyorum, ölçeklendirmeyi manual olarak denedim olmadı, cleartype yaptım yine olmadı performans ayarlarından kenar keskinleştirmeyi açtım yine olmadı. Bir tahmininiz varsa alabilirim.

Dosya Ekleri

• image.png
    264,6 KB · Görüntüleme: 36
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…