Çözüldü Windows 10 Unexpected_store_exception Mavi Ekran Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ali.Çimen

Kilopat
Yer
Giresun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımı açtıktan hemen sonra başlıkta belirttiğim mavi ekran hatasını aldım.

Geçen gün de Windows 10 Açılışında Kilitlenme Sorunu bu konuyu açmış ve bilgisayarımın açılışta kilitlenme problemini belirtmiştim. Recep Bey'in önerisi üzerine işlemcimin üzerindeki hız aşırtmayı kaldırdım, tüm BIOS ayarlarını da varsayılan yapıp BIOS'tan çıkmıştım. Açılışta kilitlenme sorunum düzeldi gibi lakin hala ilk açılışta hala stabil değil. Artı olarak diğer sorunla alakalı mı değil mi bilemediğim bir sorun daha belirdi.

Minidump klasörüm.rar Bu linkte minidump dosyam var. Ancak dosyanın son değiştirilme tarihi 24.12.16 gözüküyordu. Yani büyük ihtimalle son aldığım hata rapor edilmedi. Bu durumda ne yapmam gerekir arkadaşlar?

Çözüm
Arkadaşlar galiba sorunun kaynağını buldum. Güç kaynağının SATA güç çıkışlarında bir sıkıntı var. HDD, sürekli kendini kapatıp açıyor ve bilgisayarı kitliyordu. Hatta ben eski 500GB'lık Seagate HDD'mi hiçbir badsector olmamasına rağmen bozuk sanıp değiştirdim. Şimdiki HDD de aynı sıkıntıyı yaptı, bende SATA güç kablosunun DVD ile HDD'nin yerini değiştirdim. Şu an sorun kalmadı.

Ekstradan bilgisayarım ilk açılışta can çekişirken şimdi gayet normal. Eğer aynı sorunu bir daha yaparsa güç kaynağını iade etmeyi deneyeceğim.
Deamontools kaldır, Realtek sürücülerini güncelle, Atheros sürücünü güncelle, Teamviever ürünlerini kaldır, IDM güncelle, DDU rehberine göre yeşilleri takip et uygula güncel GPU sürücünü yükle.
USB ile taktığın gamepad türü bir aygıt varsa sürücülerini güncelle veya sürücülerini kaldır kullanma.

Arkadaşlar galiba sorunun kaynağını buldum. Güç kaynağının SATA güç çıkışlarında bir sıkıntı var. HDD, sürekli kendini kapatıp açıyor ve bilgisayarı kitliyordu. Hatta ben eski 500GB'lık Seagate HDD'mi hiçbir badsector olmamasına rağmen bozuk sanıp değiştirdim. Şimdiki HDD de aynı sıkıntıyı yaptı, bende SATA güç kablosunun DVD ile HDD'nin yerini değiştirdim. Şu an sorun kalmadı.

Ekstradan bilgisayarım ilk açılışta can çekişirken şimdi gayet normal. Eğer aynı sorunu bir daha yaparsa güç kaynağını iade etmeyi deneyeceğim.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı