Windows 10 Unmountable Boot Volume Hatası

Daha fazla  
Elektrik kesintisinden dolayı şu hatayı alıyorum. Windows logosundan sonra, mavi ekranda "Unmountable Boot Volume" hatası geliyor ve bilgisayarı resetliyor, ardından onarım başlıyor ve bunu yaklaşık 20 saat boyunca devam ettirdim ve sonuç alamadım hata vermiyor ama devam ediyor. Çok uzun sürdügü için kapattım. Ve şöyle bir menüye de aktarıyor, "Sorunu Gider" tıklayınca Gelişmiş Seçenekler ve Windows'u Sıfırla çıkıyor. Windows'u sıfırlaya tıklayınca dosyalarimı sakla ve her şeyi kaldır diye 2 şeçenek var. İkisini de denedim ve windows sürücüsü kilitli kilidi açın, diye bir hata veriyor. Ve gelişmiş seçenekler de, "Başlangıç onarma, sistem geri yükleme, komut istemi, windows göruntüsü kurtarma ve eski sürüme geri dön seçekleri var" Sistem geri yükle tıklayınca, yüklü bir windows seçin tekrar deneyin hatası veriyor. Ardından komut istemi ile C ve D kontrol ettiğimde sorun gözükmüyor, Harddisk'te sorun yok ama, komut isteminde C: RAW olarak gözüküyor, NTFS çevirmeme rağmen yine olmuyor. Windows 7 DVD ile format atmayı de denedim, yine hata verdi. C: "Yerel disk bilinmiyor" olarak gözüküyor. Daha bir çok şey (chkdsk gibi chkdsk'da çok uzun süruyor) denememe rağmen çozüme ulaşamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Başlagıç onarımda şu anda.

Sabit disk RAW'a dönüşmüş yani ham haline dönüşmüş. RAW olanı bu şekilde direk hiçbir şey kaybetmeden NTFS'ye dönüştüremezsiniz. Dönüştürme yolları var ama başka diskteki Windows içerisinden girmeniz gerekiyor. Format atıp NTFS yapmışsınız galiba. Diskte önemli veriniz yoksa windows temiz kurulumu sırasında diskin bütün bölümlerini silip yeniden kurulum yapmayı deneyin. Olmazsa diskin bozulmuş olma ihtimali yüksek. Başka diskten Windows'a girip HD Tune programıyla diskin durumunu kontrol edin. Diskte önemli veriniz varsa başka diskten Windows'a girip veri kurtarma yazılımlarıyla kurtarma yapmaya çalışın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…