Windows 10 Unraid Server Kurma

fatih1979

Decapat
İçinde Windows 10 kurulu iki VM'den oluşacak server kurmak istiyorum. İnternetten yaptığım araştırmalarda unraid olayı hoşuma gitti fakat anlayamadığımız birkaç konu var, o yüzden cesaret edemedim. Eşim ile kurmak istediğimiz unraid serverda oyun amaçlı olacak şekilde hardware planlaması yapmaya çalışıyoruz.

Elimde olan malzemeler;
  • CPU: i7 7700K delid 5.1 GHz stabil
  • Mem: 2x8 GB 2400 MHz Corsair
  • Mobo: Asus Z270-K
  • GPU: GTX 1080 Ti ve 2. VM için bir ekran kartı daha alacağım.
  • PSU: TT 750W
  • SSD ve HDD: 1 TB HDD + 128 GB SSD+ 250 GB M.2 SSD
  • Monitör 1080p ve 1440p 2 monitör mevcut.
Amacımiz tek CPU fakat 2 PC kurmak.
Sorularımiza gelince:
  1. İnternette bulduğumuz unraid olayi için 2 GPU lazım fakat anlamadığımız 1 kasa 2 GPU, 2 monitör elimizde varken ayrıca içinde unraid kurulu OS için ayrıca laptop ya da PC gerekli midir?
  2. Yukarıda belirttiğim mevcut malzemelerim yeterli midir?
  3. Ya da bu şekilde bir server kurabilmek için ihtiyacımız olacak yazılımlar nelerdir?(server kurma tecrübem yok bu arada belirtmiş olayım)

Bu konuda yardımcı olursaniz sevinirim. Recep Baltaş yorumlarini eklerse ayrıca memnun olacağız.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Mantık olarak iki farklı VM çalıştıracaksanız toplamda üç ekran kartınız olması gerekir. Birisi evsahibi işletim sistemi için, diğer ikisi de sanal makineler için. Tabi VM konusuna çok vakıf olmadığımdan yanlış biliyor da olabilirim.

Unraid konusunda çok bilgim yok. Ben bu konuyu not alıyorum, gerekirse bir rehber yaparım vaktim olursa.

Yorum için çok teşekkürler. Bir rehber hazirlamaniz çok faydalı olacağına inanıyorum. O zaman unraid olayını bir süre daha erteleyim. İlginiz ve yorumunuz için tekrar teşekkürler.

Sent from my RNE-L01 using Technopat mobile app

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorularınıza sırası ile cevap verecek olursam.
1- Ayrı bir makina gerekmiyor.
2- Ram 32GB olursa daha iyi olur. Onun dışında işlemci ne kadar çok çekirdekli olursa oyun performansınız o kadar iyi olur. 2. nesil Ryzen 7 ve üzeri serileri (Threadripper) tavsiye ederim. PSU'yu takacağınız toplam ekran kartı sayısına göre ihtiyaç duyulan gücü hesaba katarak ayarlarsınız.
3- Download Unraid Server OS adresinden USB Creator uygulamasını indirip USB Flash Belleğe kurulum yapacaksınız. SSD'lerden birini Cache Device olarak ayarlamayı unutmayın.
Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı