Çözüldü Windows 10 Update "hatayla karşılaşıldı"

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

378352

Hectopat
Makaleler
3
Windows Update'ten güncelleştirmeleri denetledim ve "Windows Defender için güvenlik zekası güncellemesi" adı altında güncelleme geldi. Ne zaman "yükleniyor" ekranı gelse bu hatayı alıyorum. Bilgisayara daha 2-3 hafta önce format attım. Bu sorunu format atmadan çözmenin yolu var mı?

güncelleme_yükleniyor_ekranı.png

windows_10_update_hatayla_karşılaşıldı_ekranı.png

Çözüm
O zaman güvenlik duvarının tümünü kapat ve Windows Update hizmetini durdur. Windows klasörünün içerisindeki "SoftwareDistribution" dosyasını sil. Daha sonra güncelleştirmeyi dene.
Ayrıca: Eski Windows güncelleştirmelerini sil ve Windows güncelleştirme sorun gidericisini çalıştır.
Bu sorunun kaynağı muhtemelen Microsoft'un sunucuları. Modemini ve internet ayarlarını sıfırlayarak dene.

Modemi kapatıp açıyorum. sorun devam ederse yazarım.
Modemi kapatıp açıyorum. sorun devam ederse yazarım.
Sorun devam ediyor. internet ayarlarını nasıl sıfırlarım? bide bu sıfırlama işlemi modemden mi yoksa bilgisayar ayarlarından mı oluyor?

O zaman güvenlik duvarının tümünü kapat ve Windows Update hizmetini durdur. Windows klasörünün içerisindeki "SoftwareDistribution" dosyasını sil. Daha sonra güncelleştirmeyi dene.
Ayrıca: Eski Windows güncelleştirmelerini sil ve Windows güncelleştirme sorun gidericisini çalıştır.

Çözüm
O zaman güvenlik duvarının tümünü kapat ve Windows Update hizmetini durdur. Windows klasörünün içerisindeki "softwaredistribution" dosyasını sil. Daha sonra güncelleştirmeyi dene.

Allah sizden razı olsun. Sorunum son dediğiniz yöntem vasıtasıyla çözülmüştür. Sizin cevabınızı da çözüm olarak ekleyeceğim. Bu da güncelleştirme ekranı;

20210629_182552.jpg

Sorun ortadan kalktı. Allah senden bir kez daha razı olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kardesim bende de aynı sorun var ama o dedigin dosyalar bende silinmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı