Windows 10 USB kurulum nasıl yapılmalı?

Camert

Femtopat
Arkadaşlar, merhaba. Recep Bey'in 13 Haziran 2020 Windows 10 kurma videosunu izledim. Sonrasında Windows Creation Tool ile ISO dosyasını indirdim. Rufus'tan Boot ederken GBT, UEFI, NTFS seçeneğini seçtim. Altta otomatik olarak FAT32 seçmişti, ben Recep Bey'in videosundan görüp NTFS olarak Boot ettim.

Kafama takılan birkaç soru var: Sormak istediklerime başlamadan benzer konuların çoğuna baktım ve fikir birliği olmadığını gördüm.

1-Bazı arkadaşlar 4 GB üstünün FAT32 ile yapılamayacağını söylemiş, dosya boyutu 4.28 GB. Bende otomatik FAT32 çıkmasına rağmen videodan gördüğüm için NTFS seçmiştim.

2- Bir diğer söylem NTFS ile UEFI kurulum yapılamayacağı şeklinde.

3- Anladığım kadarıyla NTFS seçmenin anakarta bağlı olmakla beraber Security Boot hatası vermesi halinde sadece Security Boot'u off yapmamız yeterli, başka bir sıkıntısı oluyor mu acaba?

4- İnsanların bu kadar teknik bir konuda FAT32 veya NTFS şeklinde yorum yapmasını neye bağlı? Tek bir doğru yok galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB üzerine yazdırırken FAT32 veya NTFS olmasının önemi yok lakin artık günümüzdeki yeni ISO dosyalarında Rufus ön tanımlı olarak neyi seçtiyse onu kullanın. Yenilerinde artık NTFS oluyor zaten Windows ISO dosyalarını seçince diye biliyorum.

İkinci söylem ise tamamen yanlış. NTFS formatına sahip bellekle UEFI kurulamaz diye bir şey yok.

Security boot hatası yeni yazma yönteminden ötürü ortaya çıkıyor. Off yapmanız yeterlidir BIOS üzerinden. Herhangi bir sorun teşkil etmez.

Dördüncü soruya gelecek olursak da ağzı olan konuşuyor diye cevap verebilirim.

Arkadaşlar, merhaba. Recep Bey'in 13 Haziran 2020 Windows 10 kurma videosunu izledim. Sonrasında Windows creation tool ile ISO dosyasını indirdim. Rufus'tan Boot ederken gbt, UEFI, NTFS seçeneğini seçtim. Altta otomatik olarak FAT32 seçmişti, ben recep Bey'in videosundan görüp NTFS olarak Boot ettim.

Kafama takılan birkaç soru var: Sormak istediklerime başlamadan benzer konuların çoğuna baktım ve fikir birliği olmadığını gördüm.

1-Bazı arkadaşlar 4 GB üstünün FAT32 ile yapılamayacağını söylemiş, dosya boyutu 4.28 GB. Bende otomatik FAT32 çıkmasına rağmen videodan gördüğüm için NTFS seçmiştim.

2- Bir diğer söylem NTFS ile UEFI kurulum yapılamayacağı şeklinde.

3- Anladığım kadarıyla NTFS seçmenin anakarta bağlı olmakla beraber Security Boot hatası vermesi halinde sadece Security Boot'u off yapmamız yeterli, başka bir sıkıntısı oluyor mu acaba?

4- ınsanların bu kadar teknik bir konuda FAT32 veya NTFS şeklinde yorum yapmasını neye bağlı? Tek bir doğru yok galiba.

Ben 23 Kasım'da eğitim için almış olduğum 10.nesil işlemcili FreeDOS bilgisayarıma NTFS UEFI yazıdırıp Windows 10 kurmuştum. Hala da bir sorunum yok.

Teşekkürler arkadaşlar mesajlar için dediğim gibi rufus 4.28 gb olmasına rağmen fat32 algılıyordu bu konulardan çok anlamadığım için ve recep beyin videosunda NTFS seçili olduğu için NTFS seçmek istedim bu şekilde boot ediyorum sadece security boot hatası çıkarsa off yapıp devam ediyorum doğru anladım galiba

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı