Yapacağınız bu işlem ile 3. parti yazılım olmadan CMD [Komut İstemi] pencerenizin rengini kalıcı olarak istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz, bununla beraber yazı tipi ve büyüklüğünü de değiştirebilirsiniz.
1- Komut İstemini açıyoruz. Bunun için Windows arama kısmına
2- Komut İstemi pencereniz standart bir şekilde açıldıktan sonra sol üst kısımda
3- Açılan pencerede renkler kısmına gelip
Sizlere kısıtlı renk seçenekleri sunduğuna bakmayın, hemen sağ tarafta
4-
5- İşlemleri uyguladıktan sonra
Dipnot: Bu işlem diğer Windows sürümlerinde de işe yarar mı bilmiyorum, denemedim. Sizler deneyip belirtebilirsiniz yorumlarda.
1- Komut İstemini açıyoruz. Bunun için Windows arama kısmına
CMD yazabilir veya Windows+R tuşlarıyla Çalıştır'ı açıp CMD yazarak da ulaşabilirsiniz.2- Komut İstemi pencereniz standart bir şekilde açıldıktan sonra sol üst kısımda
C:\... simgesine sağ tıklayıp Özellikler butonuna tıklayın.3- Açılan pencerede renkler kısmına gelip
Ekran Rengi'ni CMD ekranındaki yazı rengi, Ekran Arka Planı rengini de CMD ekranının arka plan rengi olacak şekilde değiştirebilirsiniz.Sizlere kısıtlı renk seçenekleri sunduğuna bakmayın, hemen sağ tarafta
Seçili Renk Değerleri kısmından RGB renk kodlarıyla kendi renginizi oluşturabilirsiniz.4-
Yazı Tipi kısmına gelerek istediğiniz yazı tipini ve yazı büyüklüğünü de buradan ayarlayabilirsiniz.5- İşlemleri uyguladıktan sonra
Tamam butonuna tıklayınız ve CMD ekranını değişikliklerin uygulanması için tekrar açıp kapatın.Dipnot: Bu işlem diğer Windows sürümlerinde de işe yarar mı bilmiyorum, denemedim. Sizler deneyip belirtebilirsiniz yorumlarda.