Windows 10 Varsayılan Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Windows 10 yazı tipi değiştirme ana görsel

Windows 10 varsayılan yazı tipinden sıkıldınız mı?Sadece birkaç basit adımda değiştirebilirsiniz. Üstelik varsayılan ayara geri dönmek de oldukça kolay! Windows’un önceki sürümlerinde kullanıcılar yazı tipi stilini kolayca değiştirebiliyordu, ancak Windows 10’da durum böyle değil. Bazı büyük değişiklikler yapıldı ve yazı tipi stili yalnızca kayıt defterinde değişiklik yaparak değiştirilebiliyor. Windows 10’da varsayılan yazı tipi olarak ‘Segoe […]

Devamı: Windows 10 Varsayılan Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir?
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bu işlemin yapılmasını önermiyorum. Bazı durumlarda saçma sapan kilitlenmelere yol açıyor. Windows'ta sistemde doğrudan değiştirilemeyen şeyleri farklı yollarla değiştirmeye kalkınca alakasız yerlerden hatalar alınabiliyor.

Aynı şey Defender'ı kapatmaya çalışınca da oluyor. Windows'ta yüklü gelen bloatware'ları temizlemeye kalkınca da oluyor. Bir bakmışsın mağaza çalışmıyor. Bir bakmışsın Windows Search bozulmuş. Bir bakmışsın görev çubuğu kafayı yemiş, tepki vermiyor... Bu listeyi epeyce uzatabiliriz.

Özetle, önermiyorum.

Bu kadar işlem yapmak varken artık Windows'un bu seçeneği eklemesi gerek!

Valla bence tek gerçek MacType. Yazı tipini değiştirmekten daha mantıklı. Tek sıkıntısı bazı tam ekran uygulamalarda veya oyunlarda sıkıntı yaratabiliyor. Anlık servisi durdurup onun haricinde kullanmaya devam ediyorum. Windows 11 kendiliğinden o tür bir yazı tipi işleme özelliğine sahip olur diye ummuştum. Fakat şaşırtmadılar. Aynen devam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı