Çözüldü Windows 10 VC Redist kurulmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ARDACD

Hectopat
Yer
Merkez/Niğde
Selam. Ben bugün Windows 8.1'i öylesine bir anımsamak için VMware'e kurmak istedim ve ilk önce Microsoft'un sitesinden Windows 8.1 Türkçe 64 Bit ISO dosyasını, sonra ise VMware Player 17.5 kurulum dosyasını indirdim. Ve VMware'i kurmaya çalıştığımda VC Redist 2022 ile alakalı bir hata verdi. Çözmeye çalıştım çözemedim bende kurulumu iptal edip Microsoft'un kendi sitesinden VC Redist 2022 X64 kurulum dosyasını edinip onu kurmaya çalıştım. Ama o da kurulmadı. Aşağıya aldığım hata ile alakalı bir video bırakıyorum. Windows 10 Home SL 1903 X64 kurulu sistemimde. (Not: Kayıt biraz kalitesiz maalesef kusuruma bakmayın sistemim anca bu kadara el verdi.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Hocam gönderdiğiniz linki zaten attığım videoda kurmaya çalışıyorum ama orada da kurulmuyor.

Evet. Farklı bir forumda forum yöneticisi tarafından (bir zamanlar buraların da sahibiydi) sorunum çözüldü. Çözüm;
Kayıt defteri düzenleyicisi'nde aşağıdaki yola gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Products
Sol taraftaki panelde harf ve rakam dizileri içeren birkaç klasör göreceksiniz.
Şimdi, sol bölmedeki klasörlerin her birine tıklayın ve sağ bölmede gördüğünüz hataya atıfta bulunan "productname" bilgisinin görünüp görünmediğini gözlemleyin. Arayacağınız değer Visual C++ 2022 X64 minimum olmalı.
Bilgileri belirledikten sonra, sol bölmedeki klasöre sağ tıklayın ve "sil "e tıklayın.
Onay penceresi göründüğünde, "evet "e tıklayın.
Önce bir Windows 10'ü güncelle. VMware eski sürümleri desteklemeyi bıraktı.

Program Use Source ksımında yazan yere erişemiyor. vc_runtimeMinium_x64.msi dosyasını ordan masaüstüne taşı ve masaüstündeki dosyanın yolunu göster.

veya aşağıdaki linkten vc_redist'i indirip kur ve tekrar vmware'i kurmayı dene.

Hocam gönderdiğiniz linki zaten attığım videoda kurmaya çalışıyorum ama orada da kurulmuyor.

Evet. Farklı bir forumda forum yöneticisi tarafından (bir zamanlar buraların da sahibiydi) sorunum çözüldü. Çözüm;
Kayıt defteri düzenleyicisi'nde aşağıdaki yola gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Products
Sol taraftaki panelde harf ve rakam dizileri içeren birkaç klasör göreceksiniz.
Şimdi, sol bölmedeki klasörlerin her birine tıklayın ve sağ bölmede gördüğünüz hataya atıfta bulunan "productname" bilgisinin görünüp görünmediğini gözlemleyin. Arayacağınız değer Visual C++ 2022 X64 minimum olmalı.
Bilgileri belirledikten sonra, sol bölmedeki klasöre sağ tıklayın ve "sil "e tıklayın.
Onay penceresi göründüğünde, "evet "e tıklayın.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…