Windows 10 ve AMD sürücü çakışması

efeeer

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
2x8 16gb 3600
SSD veya HDD modeli
240gb
Ekran kartı
asus radeon rx580 8gb dual oc
Anakart
asus
İşlemci
ryzen 5
1 haftadır bilgisayarı açmıyordum. Dün açtığımda hiçbir sorun yoktu oyun oynarken kastığını fark ettim ve kapattım. Sonrasında fark ettim ki ekran kartım görünmüyor ve driverını açamıyorum. Driverı DDU ile silip 0'dan kurdum ancak değişen bir şey olmadı. Sorun Windows'un sürücüyü kendisi kurması ancak ne yaptıysam Windows'un kurduğu sürücüyü silemedim.

Dosya Ekleri

• 1669127826418.png
    1669127826418.png
    19,1 KB · Görüntüleme: 70
Biraz saçma gelebilir ama AMD Driver'ı kurarken ek seçenekler kısmında fabrika ayarlarını sıfırlama seçeneğini seçip deneyebilir misiniz? Ben öyle çözmüştüm sorunumu.

Hocam DDU da silmeden önce ayarlara girip Windows otomatik sürücü kurmayı kapattınız mı?
O ayar en altta bulunuyor.

Hocam DDU da silmeden önce ayarlara girip Windows otomatik sürücü kurmayı kapattınız mı?
O ayar en altta bulunuyor.

İlk yaptığım şey o oldu sonrasında DDU ile silip 0'dan kurulum yaptım driverı ama olmadı.

Biraz saçma gelebilir ama AMD Driver'ı kurarken ek seçenekler kısmında fabrika ayarlarını sıfırlama seçeneğini seçip deneyebilir misiniz? Ben öyle çözmüştüm sorunumu.

Saçma değil onu da denedim ama bir değişen yok driver kuruldu diyor ama Windows kendi driverını kullanmaya devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk yaptığım şey o oldu sonrasında DDU ile silip 0'dan kurulum yaptım driverı ama olmadı.

Saçma değil onu da denedim ama bir değişen yok driver kuruldu diyor ama Windows kendi driverını kullanmaya devam ediyor.
Windows'un driverini kurun. Sonra asıl driveri kurarken fabrika ayar seçeneğini kapatın. Sürücü güncellenmiş gibi gözükecek ve böylece Windows sürücüyü silmeyi denemeyecektir. Ben bunu kendim de hep yapıyorum.

DDU ile sürücüyü kaldırdıktan sonra internet bağlantısını kesip ardından güncel sürücüyü yükleyerek sorunu çözdüm ben 2 gün önce. RX580 İçin Pro Edition sürümü yüklemem gerekiyordu lakin Windows sürekli Adrenalin Edition kuruyordu.

Windows'un driverini kurun. Sonra asıl driveri kurarken fabrika ayar seçeneğini kapatın. Sürücü güncellenmiş gibi gözükecek ve böylece Windows sürücüyü silmeyi denemeyecektir. Ben bunu kendim de hep yapıyorum.

Windows'un driverını kurun derken? Anlamadım hocam.

Windows'un driverını kurun derken? Anlamadım hocam.
Windows Update kendi sürücüsünü kurmak istiyorsa, önce bırakın o kursun. Sonra AMD sürücüsünü indirin, ve kurarken Fabrika ayarı seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun. Böylece sürücü güncellenecek ve Windows onu silmeyi denemeyecektir.

Windows Update kendi sürücüsünü kurmak istiyorsa, önce bırakın o kursun. Sonra AMD sürücüsünü indirin, ve kurarken fabrika ayarı seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun. Böylece sürücü güncellenecek ve Windows onu silmeyi denemeyecektir.

Dediklerini 1E1 yaptım sonuç aynı.

Şöyle DDU ile komple driver temizliğini yaptım driverı yüklediğimde benden yeniden başlatmamı istiyor. Açıldığında Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartımın durudurulduğunu görüyorum ve driverı göremiyorum :(

Sorunu Windows'u yeniden kurarak çözdüm dosyalarımı silmeden tekrar Windows kurulumu yaptım herkese teşekkür ederim.😍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı