Windows 10 ve sonrası sürücüleri otomatik mi kuruyor?

Makaleler
1
Daha fazla  
Geçenlerde Technopat'ın hazırladığı UEFI Windows 10 Kurulum Rehberi sayesinde Windows 10 kurulumu yapmıştım temizinden.
Sonrasında Windows 11'e geçtim...

Yalnız arkadaşlar bir şey fark ettim de Windows 10 ve 11 kurulumu sırasında driver yüklemem gerektiğine dair hatırlatıcı bir şey çıkmadı.

Yeni nesil işletim sistemlerinde driverları otomatik mi kuruluyor?

Otomatik Windows algılıyor sürücüleri genellikle eski sürücüler oluyor diye biliyorum.

Otomatik Windows algılıyor sürücüleri genellikle eski sürücüler oluyor diye biliyorum.

Güncel driverları kuracak bir yazılım ya da yol biliyor musun?

Ekrana bir şey çıkıyor, evete basarsan kuruyor. Belki okumamışsındır.

Ekrana bir şey çıkmadı "Windows Güncellensin mi?"den hariç...

Windows Update arka planda kendi kendine kuruyor evet. Genellikle stabil çalışan sürücüleri kurduğu için birkaç sürüm geriden geldiği oluyor ama problem değil.

Resmen format atma fobim çıkmıştı, bu sayede yendim fobimi...
İnternet Driverını kursun da gerisi önemli değil, çocuk oyuncağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 ve sonrasında otomatik sürücü güncelleme özelliği bulunuyor.

Ekrana çıkan herhangi bir yazı veya uyarı yok, arka planda hallediyor güncelleme işini. Hatta ben NVIDIA sürücümü kurarken, arka planda kendisi kafasına göre 2020 sürücüsünü kurdu geçenlerde.

Bazen sinir bozucu olabiliyor eski sürücüleri kurduğu için, tabii sürücü güncellemeyi bilmeyen kullanıcılar için hayat kurtarıcı bir özellik diyebiliriz.

Güncel driverları kuracak bir yazılım ya da yol biliyor musun?
Bileşenlerin marka ve modeline göre resmi sitelerinden indirmek veya Windows Update sürücülerini kullanmak. Onun dışında sürücü güncelleme programları önermiyoruz.

Evet haklısınız lakin aradığım şey "Driver Booster" gibi zararlı yazılımlar değildi ya
Misalen eski sürücüyü algılamak ve resmi sitesine yönlendiren bir program...

Ekran kartın NVIDIA ise GeForce Experience öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…