Windows 10 ve Ubuntu Dual Boot problemi

Ban Tera

Megapat
Makaleler
1
Yer
McLarens
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, uzun süredir bilgisayarımı Windows 10 ve Ubuntu sistemleriyle beraber kullanıyordum. Zamanında Ubuntu'dan sonra Windows 10 yüklediğim için Bootloader sorunum olmadı çünkü bu işi Windows'ta düzenlemek en azından benim açımdan daha kolaydı ve akabinde easybcd programını kurmuştum.

Son zamanlarda Ubuntu'dan ayrılmadığım için easybcd programında varsayılan Windows bootladerı değiştirip Ubuntu-grub önyükleyicisini kullandım amma velakin grub önyükleyicisinde Windows 10 ibaresini göremediğim gibi ne yaptıysam da açamadım. İçinde bilgilerimin olduğu bu sistemi Acronis olmadan basit bir kod ile kurtarabileceğimi düşünüyorum şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Bak dostum, Ubuntu'ya geç terminali aç.

# sudo update-grub komutunu yaz.

Sonra Windows 10 hangi birimdeyse (sda1, sda2 falan),

# sudo grub-install /dev/sdax (X yerine hangi birimdeyse sayısını yaz.).

Windows 10 kurulum ortamı takıp, komut istemci çalıştırıp, bootrec ile
fixmbr ve rebuildbcd komutlarını kullanarak ta düzeliyor. Denediğim bir yöntemdi.

Ayrıca bundan sonra BIOS ayarlarından Boot önceliğini Ubuntu yap. BCD ile falan uğraşma.

Son düzenleme:

Hocam çok sağolun.Update yapmamla beraber hemen listeye Windows 10 Loader eklendi ayrıca söylediğiniz diğer yöntemi de denedim onla da başardım,aynı şekilde Windows 7 üzeri bir sürüm kullanıyorsak başka işletim sistemiyle devam ete tıklayarak da çıkmazdan kurtulabiliyoruz

EasyBCD gibi programları GRUB'u değiştirmek için kullanmayın. GRUB'u özelleştirmek için, kullandığınız GNU/Linux dağıtımı üzerinden GRUB Customizer kullanın. Kullanımı da daha kolay zaten.

Kurulumu:
sudo apt install grub-customizer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…