Windows 10 veya Ubuntu 22.04 dual boot olarak başlamıyor

pard000

Femtopat
Daha fazla  
Windows 10 yüklü bilgisayarımın yanına Dual boot olarak Ubuntu 22.04 yüklemeyi denedim. Kurulum esnasında bir adımda yanlışlıkla GRUB ile ilgili bir şeyleri kabul ettim. Ubuntu sağlıklı bir şekilde yüklenmişti fakat Windows 10 sürekli onarim modunda başlatiliyordu. Denediğim gerhangi bir sıfırlama veya onarım işleminden de bir sonuca ulaşamadim. Kurtarma için yazdiğim kodlardan sonra da artık GRUB ne Ubuntu'yu ne de Windows 10 Boot Manager'i göremiyor. Şu anda GRUB SSD üzerinde herhangi bir Manager'i goremiyor fakat Ubuntu'yu tekrar diskten yüklemeye caliştiğimda da kurulumun sonunda hata aliyorum. Ne yapmamı önerebilirsiniz?

Öncelikle Windows kurulum USB si ile başlangıç onarmayı sonrasında ise Ubuntuyu tekrar kurmanızı tavsiye ederim.
Windows kurulum USB si bootloderi onaracaktır. Başarısız olması halinde yine Windows Kurulum USB sinde bulunan diğer onarma/kurtarma araçlarını kullabilirsiniz.

Bilgisayarı açtığınızda hangi işletim sistemi ile açılıyor. Eğer doğru bir şekilde Ubuntuyu yükleyebildiyseniz BIOS ekranında sistemi açabilir ve sonrasında Ubuntu içinden GRUB ayarlamasını yapabilirsiniz.

Windows kurulum usbsi ile bir sonuca ulaşamadim ve Başlatildiğinda grub ile başliyor ve sağlıkli bi şekilde ubuntuyu boot edebiliyorum. Windows listelenmiyor. Ubuntu içerisinden düzeltmeleri nasıl yapabilirim?

Windows kurulum usbsi ile bir sonuca ulaşamadim ve Başlatildiğinda grub ile başliyor ve sağlıkli bi şekilde ubuntuyu boot edebiliyorum. Windows listelenmiyor. Ubuntu içerisinden düzeltmeleri nasıl yapabilirim?
Ayrıca diskim bu şekilde listleniyor
IMG_20241031_173932.jpg
IMG_20241031_174819.jpg

Windowsu 908 Gblik alan içinde birakmayi tercih etmiştim.

Güncelleme
Grub repair aracı ile ubuntuya erişmeyi başardim. Problem: uefi firmware settingsin windowsu görmemesi. Boot ekranimi açtiğimda ve ilerlediğimde ekteki görseller gibi ilerliyorum.
IMG_20241101_132604.jpg

Ubuntuya tıkladığimda da buraya ilerliyorum.
IMG_20241101_132538.jpg

Bu işlerde yeniyim, hangi yazılımı düzeltmeye uğrasmam gerek?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı