Windows 10 "VIDEO SCHEDULER INTERNAL ERROR" hatası

Çağlar Akgöl

Hectopat
Daha fazla  
Benim masaüstü bilgisayarım uyku moduna geçtiğinde, tekrar geri açmak istediğimde güç tuşuna basıyorum ve iki durumla karşılaşıyorum. Bazen birinci, bazen ikinci oluyor.
  1. VIDEO SCHEDULER INTERNAL ERROR yazıyor ve raporu gönderdikten sonra bilgisayar yeniden başlıyor.
  2. Güç tuşuna istediğim kadar basayım ekran açılmıyor. Yani monitör açık, uykudan uyansın diye güç tuşuna basıyorum ve bilgisayar çalışmaya başlıyor ancak ekran gelmiyor. Mecburen restart tuşuna basmak zorunda kalıyorum.
Düzeltmek için belki ekran kartı sürücülerinden kaynaklanıyordur deyip sağlam olduğu zamanlardaki bir ekran kartı sürücüsünü yükledim.
Virüsten kaynaklı olabileceğini düşünüp formatı denedim.
Ekran kartı sorunlu olabileceği söylendi. Ben de ekran kartını Furmark ile test ettim bir sorun gözükmedi kasma ya da herhangi bir şey. Ayrıca oyunlarda da bir hata ile karşılaşmıyorum, sadece çok çok nadir FPS düşüyordu o da formattan sonra pek olmadı.
Tüm bunlara rağmen sorunun asıl kaynağını ve çözümü bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınız çok yüksek ihtimal güncel bir model. Güncel laptoplarda bu sorun sıkça oluyor. Temel sebebi her donanımın "deep sleep" modundan tam olarak uyanamamasından kaynaklı. Deep sleep'ten asıl uyanamayan bileşen genelde grafik kartı oluyor. Uyku modundan uyanamama sorunlarını BIOS güncellemesi büyük ölçüde çözüyor. Ayrıca sorun Windows 10'dan da kaynaklı. Bu sorunları birçok kullanıcı yaşıyor. BIOS güncellemesi yapıp yeni Redstone 4 ISO'ları çıktığı zaman temiz kurulum yapıp denersin. Uyku modu pek sağlıklı değil kesinlikle önermiyorum. Cihaz deep sleep'ten uyandığında aynı performansı vermiyor. Tam performans için yeniden başlatman gerekiyor. Ayrıca cihazda önemli bir çalışma veya kaydedilmeyen bir taslağınız varsa deep sleep modunda çalışmalarınız buhar olabilir. Cihaz deeep sleep moduna girdiğinde RAM'deki voltajın kesilmemesinin her zaman garantisi yok. Kısacası deep sleep modu yazılım ve donanımlar tarafından hala düzgün çalışmayan ve stabil hale getirilemeyen bir özelliktir.

Cihazınız çok yüksek ihtimal güncel bir model. Güncel laptoplarda bu sorun sıkça oluyor. Temel sebebi her donanımın "deep sleep" modundan tam olarak uyanamamasından kaynaklı. Deep sleep'ten asıl uyanamayan bileşen genelde grafik kartı oluyor. Uyku modundan uyanamama sorunlarını BIOS güncellemesi büyük ölçüde çözüyor. Ayrıca sorun Windows 10'dan da kaynaklı. Bu sorunları birçok kullanıcı yaşıyor. BIOS güncellemesi yapıp yeni Redstone 4 ISO'ları çıktığı zaman temiz kurulum yapıp denersin. Uyku modu pek sağlıklı değil kesinlikle önermiyorum. Cihaz deep sleep'ten uyandığında aynı performansı vermiyor. Tam performans için yeniden başlatman gerekiyor. Ayrıca cihazda önemli bir çalışma veya kaydedilmeyen bir taslağınız varsa deep sleep modunda çalışmalarınız buhar olabilir. Cihaz deeep sleep moduna girdiğinde RAM'deki voltajın kesilmemesinin her zaman garantisi yok. Kısacası deep sleep modu yazılım ve donanımlar tarafından hala düzgün çalışmayan ve stabil hale getirilemeyen bir özelliktir.
Bilgisayarım masaüstü ve 2011 yılında falan almıştım aslında. Pek güncel sayılmaz yani. Bios güncelleme işini biraz araştırıp deneyeceğim . Cevabınız için teşekkürler

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı