Windows 10 vs 11

Sualci

Centipat
Daha fazla  
Selam yeni Gaming laptop aldım Intel Core i5 islemcili ve 16 GB RAM'e sahip. Laptopta oyunlardan başka ağır bir program kullanmayacağım yeter ki laptopun performansını düsürmesin. Laptop FreeDOS şeklinde gelecek benim de Windows kurmam lazım ancak hangisini indirmem gerektiği hakkında bir bilgim yok. Win kaç yüklemeliyim veya Pro mu Home mu yüklemeliyim aydinlatirsaniz çok mütesekkir kalirim.

Selam yeni Gaming laptop aldım Intel Core i5 islemcili ve 16 GB RAM'e sahip. Laptopta oyunlardan başka ağır bir program kullanmayacağım yeter ki laptopun performansını düsürmesin. Laptop FreeDOS şeklinde gelecek benim de Windows kurmam lazım ancak hangisini indirmem gerektiği hakkında bir bilgim yok. Win kaç yüklemeliyim veya Pro mu Home mu yüklemeliyim aydinlatirsaniz çok mütesekkir kalirim.

Windows 10 Home yeterlidir isterseniz 11'de yükleyebilirsiniz çok bir fark yok Pro önermem çünkü fazla RAM tüketiyor.

Öncelikle, Windows 10 ya da Windows 11 yükleyebilirsiniz, pek bir kaynak kullanımı farkı yok. Daha çok dikkat etmeniz gereken konu, Home ya da Pro olması. Ev kullanıcısı ve oyun oynayacağınız için kesinlikle Home olması gerekiyor. Home, ev kullanıcısı içindir. Pro, daha çok kurumsal yani iş içindir ve ev kullanıcısı için gereksizdir. Pro kullanarak bilgisayarını gereksiz özelliklerle doldurmanı istemem. Pro olunca Windows, süper güç falan olmuyor. Buradan Pro'nun ne kadar gereksiz olduğunu kendin görebilirsin:

Windows 10 kur. Windows 11 oturduğu zaman yükseltme yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı