Selam yeni Gaming laptop aldım Intel Core i5 islemcili ve 16 GB RAM'e sahip. Laptopta oyunlardan başka ağır bir program kullanmayacağım yeter ki laptopun performansını düsürmesin. Laptop FreeDOS şeklinde gelecek benim de Windows kurmam lazım ancak hangisini indirmem gerektiği hakkında bir bilgim yok. Win kaç yüklemeliyim veya Pro mu Home mu yüklemeliyim aydinlatirsaniz çok mütesekkir kalirim.
Selam yeni Gaming laptop aldım Intel Core i5 islemcili ve 16 GB RAM'e sahip. Laptopta oyunlardan başka ağır bir program kullanmayacağım yeter ki laptopun performansını düsürmesin. Laptop FreeDOS şeklinde gelecek benim de Windows kurmam lazım ancak hangisini indirmem gerektiği hakkında bir bilgim yok. Win kaç yüklemeliyim veya Pro mu Home mu yüklemeliyim aydinlatirsaniz çok mütesekkir kalirim.
Öncelikle, Windows 10 ya da Windows 11 yükleyebilirsiniz, pek bir kaynak kullanımı farkı yok. Daha çok dikkat etmeniz gereken konu, Home ya da Pro olması. Ev kullanıcısı ve oyun oynayacağınız için kesinlikle Home olması gerekiyor. Home, ev kullanıcısı içindir. Pro, daha çok kurumsal yani iş içindir ve ev kullanıcısı için gereksizdir. Pro kullanarak bilgisayarını gereksiz özelliklerle doldurmanı istemem. Pro olunca Windows, süper güç falan olmuyor. Buradan Pro'nun ne kadar gereksiz olduğunu kendin görebilirsin:
Hangi Windows 10 sürümünü satın alacağınıza tam olarak karar verin. Microsoft'un kapsamlı kontrol listesiyle Windows 10 Home ve Pro'yu karşılaştırın ve seçiminizden emin olun!
Windows sürümlerini karşılaştırın ve neden Windows 10'dan Windows 11'e yükseltmeniz gerektiğini görün. Windows 11 Home ile Pro arasındaki farkı öğrenin ve sizin için hangisinin uygun olduğunu görün.
**Kasa:** Lian Li Lancool III X ARGB 3 Fanlı Beyaz E-ATX
**Güç Kaynağı:** NZXT 650W C650W 80+ Bronze Yarı Modüler
**Sıvı Soğutma:** Deepcool LS720 SE RGB 360MM Siyah
Eğer ki Win kurmak zorunda değilsen Linux kuranilirsin. Steam'deki bütün oyunları indirebiliyoruz artık Epic Games'i de çözdüler diye biliyorum fakat diğer programlara da bwkman lazım.