Windows 10 vs Linux

Terreterra

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS X505bp modele sahip laptop var. Bu bilgisayarda Windows 10 kullanıyoruz fakat işlemcisi iyi olmadığı için artık 10 ağır geliyor. Sizce Linux kurmalı mıyım? Kuracak isem hangi dağıtımı kurmalıyım?

ASUS X505bp'inin işlemcisi nedeniyle Windows 10'un ağır geldiğini düşünüyorsanız, Linux gerçekten iyi bir alternatif olabilir. Linux dağıtımları genellikle daha hafif ve düşük sistem gereksinimlerine sahip olduğu için eski donanımlarda daha verimli çalışır.

Linux için birkaç önerim:

1. Lubuntu: Hafif bir masaüstü ortamı olan LXQt kullanır ve düşük sistem gereksinimlerine sahip bir dağıtımdır. Oldukça hızlıdır ve kullanıcı dostudur.
  2. Xubuntu: Xfce masaüstü ortamını kullanır ve yine düşük donanımlı cihazlarda iyi performans gösterir. Kolayca özelleştirilebilir ve kullanımı basittir.
  3. Linux Mint (XFCE veya MATE sürümü): Linux Mint, kullanıcı dostu bir dağıtımdır. XFCE veya MATE sürümleri, sistem kaynaklarını daha verimli kullanır.
  4. Bodhi Linux: Moksha masaüstü ortamını kullanır ve oldukça hafiftir. Eski donanımlarda çok iyi performans gösterir.
Bu dağıtımlardan birini deneyebilirsiniz. Bunlar, düşük sistem gereksinimleri ile daha iyi performans sağlamak için ideal seçeneklerdir. Linux kurarken, tercih ettiğiniz dağıtımı önceden bir USB sürücüsüne yükleyip test etmenizi öneririm.

Mint Xfce veya Q4OS Trinty kullanabilirsin.

Eğer Windows'a alışıksanız Windows'ta kalın.
Windows 10 2019 LTSC Kurun.

Linux tarafından başlangıç olarak Linux Mint XFCE yada Pardus XFCE deneyebilirsin.

Oyun destegi istiyorsan Windows sistem hızlı olsun diyorsan Linux.

Windows 10 yerine tiny 10 kurabilirsin gereksiz şeyleri kaldırır ama Defender kalkabilir bilgisayarını ne için kullanmayı amaçlıyorsun?

Windows 10 yerine tiny 10 kurabilirsin gereksiz şeyleri kaldırır ama Defender kalkabilir bilgisayarını ne için kullanmayı amaçlıyorsun?

Defender zaten bir işe yaramıyor yaradıgına inanmıyorum ayrıca fanmade işletim sistemleri ne kadar güvenli emin değilim risk alınmaz.

Defender zaten bir işe yaramıyor yaradıgına inanmıyorum ayrıca fanmade işletim sistemleri ne kadar güvenli emin değilim risk alınmaz.
Ben şu anda tiny 11 kullanıyorum herhangi bir şey yok internet arşivi sitesinden indirdim ve ayrıca okul pc lerinede kurduk bir sorun yok.

ASUS X505bp benim bilgisayarımdan (ASUS X540 LA) iyi bir bilgisayar. Kardeş bilgisayarcıya git anakartı açsın, anakartın arkasında ASUS'un koyduğu gizli bir yer var. Oraya 4/8 (bilgisayarının desteklediği kadar.) Bilgisayarın süper olur. Durumun yoksa yaptıramayacaksan dediğim gibi tiny 10/11 senin işini görecektir. En azından idare eder.

İ3 2.nesil gentoo dışında her tabandan distro kullandım. Beğendiğini seç yükle. Nix bile kurarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…