Bilip bilmeden boş cevap vermemenizi tavsiye ederim çünkü bilgisayarı yakın zamanda 2 kez termal macununu yenileyip içini de bir güzel temizledik ama bana mısın demiyor. Hatta belki adam olur diye düzgün bir bilgisayarcıya da götürdük fakat hayır, olmuyor. Şu an son çare olarak MX4 termal macunu aldık. Hâlâ aynı durumda devam ederse bilgisayarı kullanmayı bırakacağım.
Merhaba, ASUS X505bp modele sahip laptop var. Bu bilgisayarda Windows 10 kullanıyoruz fakat işlemcisi iyi olmadığı için artık 10 ağır geliyor. Sizce Linux kurmalı mıyım? Kuracak isem hangi dağıtımı kurmalıyım?
Windows'a alışık isen ReviOS kur Linux dağıtımı kurmak istiyorsan Linux Mint önerebilirim ama şahsen benim önerdiğim dağıtım Arch Linux en 2013'te aldığım 6GB ramli laptopa kurdum cayır cayır çalışıyor.
Windows'a alışık isen ReviOS kur Linux dağıtımı kurmak istiyorsan Linux Mint önerebilirim ama şahsen benim önerdiğim dağıtım Arch Linux en 2013'te aldığım 6 GB RAM'li laptopa kurdum cayır cayır çalışıyor.
Abicim benim sorunum RAM değil, işlemci. Benim işlemci kullanımı ile ilgili sorunum var. Yoksa RAM bana yeter hatta fazla bile. Ama sorun işlemci ve işlemci kullanımında. Allah aşkına fareyi hareket ettirince bile CPU yükselir mi? Şaka gibi bilgisayar ya.
Abicim benim sorunum RAM değil, işlemci. Benim işlemci kullanımı ile ilgili sorunum var. Yoksa RAM bana yeter hatta fazla bile. Ama sorun işlemci ve işlemci kullanımında. Allah aşkına fareyi hareket ettirince bile CPU yükselir mi? Şaka gibi bilgisayar ya.
Bende de berbat bir işlemci vardı modeli hatırlamıyorum ama laptop kapağını kaldırınca cpu yükseliyordu resmen, lakin gerçekten Arch Linux iyi gelmişti.
Bilip bilmeden boş cevap vermemenizi tavsiye ederim çünkü bilgisayarı yakın zamanda 2 kez termal macununu yenileyip içini de bir güzel temizledik ama bana mısın demiyor. Hatta belki adam olur diye düzgün bir bilgisayarcıya da götürdük fakat hayır, olmuyor. Şu an son çare olarak MX4 termal macunu aldık. Hâlâ aynı durumda devam ederse bilgisayarı kullanmayı bırakacağım.
O zaman kullanmanı bırakmanı tavsiye ederim . MX4 laptop için çok güzel bir tercih olmuş tüm forum sizi ayakta alkışlayacaktır. İyi günler.
İçindeki işlemciye bir bakın önce çift çekirdek APU 25W TDP kapasiteli bir işlemci. Sizin bu laptoptan beklentiniz ne tam olarak? Şu an orta alt segment arası telefonla karşılaştırsan telefon bundan çok daha hızlı. Kusura bakmayın ama balıklar uçamaz.