Windows 10 vs Windows 11

EmirDiyeBiri

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar iki işletim sisteminin farkları nelerdir?

İkisinin de + ve -leri neler?

R5 2600X + 16 GB 3200MHz RAM + 500GB M.2 + 500GB HDD + RX 580 olan sisteme hangisini önerirsiniz?

Windows 10 geç. Explorer patcher kur Windows 11 teması ver.

Hocam şu an Windows 10 da Wallpaper Engine + TaskbarX kullanıyorum masaüstü boş, start menüsünden kullanıyorum kendime göre düzenledim laptopta biraz, kasayı sıfırdan dizdim 10 mu kursam 11 mi kararsız kaldım.

Bahsettiğiniz uygulama ne işe yarıyor tam olarak?

Windows 10 arayüzü çamur gibi, W11 ise bildiğim kadarıyla biraz daha yüksek RAM tüketiyor.

Reis çamur gibiden kastın nedir? Biraz daha açar mısın? Sorduğum çoğu kişi 10 daha stabil dedi ama 11 daha yeni olduğu için kararsız kalıyorum doğrusu.

Hocam şu an Windows 10 da Wallpaper Engine + TaskbarX kullanıyorum masaüstü boş, start menüsünden kullanıyorum kendime göre düzenledim laptopta biraz, kasayı sıfırdan dizdim 10 mu kursam 11 mi kararsız kaldım.

Reis çamur gibiden kastın nedir? Biraz daha açar mısın? Sorduğum çoğu kişi 10 daha stabil dedi ama 11 daha yeni olduğu için kararsız kalıyorum doğrusu.
Arayüzü iğrenç bence.

Sorduğum çoğu kişi 10 daha stabil dedi ama 11 daha yeni olduğu için kararsız kalıyorum doğrusu.
Doğru söylüyor 10 Çamur gibi arayüz. İğrenç bir şey yani (Uzun süre Win11 UI gördüğümden iğrenç geliyordur ki öyle de) Sorduğun çoğu kişi hiçbir şeyden anlamıyor desem yeridir.
W11 ise bildiğim kadarıyla biraz daha yüksek ram tüketiyor.
10’un daha stabil oldugunu dusunuyorum.
i5 2. nesil masaüstü, intel pentiumlu bilgisayara Win11 kurup sorunsuz çalıştırdım. Boşta Max 2 GB ram yiyor.

Windows 11'in artıları.
Güzel arayüzü(bana göre)
Son güncellemelerle toparlaması.
İyi bir sisteme kurulduğunda harika çalışması.
Windows 11'in eksileri.
Ağır sistem gereksinimleri
Gereksiz programları.
Boşta bile RAM'ı çok tüketmesi.
Toparlamasının uzun sürmesi.
Windows 10'un artıları.
Windows 11'i kaldırmayan sistemlerin kurtarıcısı.
Windows 11'e göre çok daha iyi performans sunması.
Windows 10'un eksileri.
Windows 11 kadar olmasa da yine gereksiz uygulamaları var.
Desteği yakında bitiyor.
Arayüzü bir tık kötü olması(bana göre)

İkisi de berbat.. birinde bug bitmek tükenmek bilmedi. (w11)
Her güncelleme üç sorun çözüp beş sorun ilave ediyor.
İkincisi (w10) nihayet 1-2 yıl önce iyi olmuştu. Güncellemeler onu da çöp etti, edecek, ediyor.

Bana sorarsanız W10 derdim ama (destek sıkıntısı olmasa veya güvenlik dışında güncelleme almasa.)

W11 Home + Wintoys kurun.(Microsoft storede mevcut, performası artırıp ayar yapmak için.)

Bahsettiğim uygulama Windows 11'deki gibi simgeleri ortaya alıyor ve Windows logosunu Windows 11 gibi yapıyor( renk beyaz) uygulama gifthub üzerinden erişebilirsiniz. Gayet iyi eğer yapamazsanız Explorer patcheri dışlama olarak eklemeyi unutmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı