Windows 10 vs Windows 7

Asıl soru şu: Niye isteyen bunları kapatamıyor? (Kolay bir şekilde)

Services(hizmetler) uygulaması:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Farkı söyler misin? Otomatik güncellemeleri kapatmak demek, sen kontrol ettirmedikçe update çalışmayacak ve güncelleme varsa görmeyecek demek.
Hayır hayır, mesela bilgisayara bir donanım taktın ve sürücüyü Windows Update taramak istiyor diyelim, senin yöntemin komple devre dışı bıraktığı için tarama yapamayacak, ayrıca Windows onu tekrar devreye alacak. Benim yöntemim sadece otomatik güncellemeyi kapatır ama Update kapanmıyor, böylece güncellemek dışında bir görevi olduğu zaman sıkıntı olmuyor.
Tekrar devreye alıyor diyorum.

Ne? Bir özellik niye kassın? Arka planda çalışırsa, gereksiz şekilde, anladın mı ne demek istediğimi?
Bir özellik değil de, birden fazla özellik söz konusu olursa performansı etkiler. Siz ne demek istediğimi anlamıyor gibi duruyorsunuz. Remake yapılmış oyun örneğini kasti olarak vermiştim. Daha anlaşılır olması için. Remake yapılan bir oyunda, sadece grafikler değil, mekaniklerde yükseltilir. Oyunda daha fazla özellik olur, daha fazla fizik mekaniği olur, daha fazla oyun mekaniği olur. Oyunun performansı o eski sistemde düşer. Mantıklı olarak. Windows 10'da da bu durum geçerli. Bir tane fazladan özellik yok, birden fazla var.

Tüm hizmetleri kapatın siz de. Yanlış hatırlamıyorsam 3 tane Update hizmeti vardı.

Asıl siz benim dediğimi anlamamışsınız. Bir özelliğin illa arka planda çalışmasına gerek yok (eğer kullcanıcı isterse çalışabilir, kullanıcı isterse) mesela Windows 10'un posta özelliğini insanlar kullanabilir ve evet, arka planda çalışacağı için çok az da olsa performansa etki edecektir (kötü demiyorum örnek vermeye çalışıyorum) benim bahsettiğim gereksiz özellikler, mesela telemetry.
Tüm hizmetleri kapatın siz de. Yanlış hatırlamıyorsam 3 tane Update hizmeti vardı.
Error veriyor, kapatmana izin vermiyor.
Sınırlı bir süre.

Update tek bir parça değil. Siz bir tanesini devre dışı bıraktınız diye sisteme bağladığınız şeyler sürücüsüz kalmıyorlar.
Hayır hayır, Windows onu kapatma diye ekstra hizmet koymuş, programla da kapatabiliyorsun ama bir şey olmuyor.
Eee, hocam bu sanırım kişisel bir sorun çünkü bende dahi hata vermiyor.
Devre dışı bırakabiliyorsun ama onun altında medic servis var, işte o servis Windows Update'in kapandığını anlayıp tekrar devreye sokuyor ve Medic Servis'i kapatamıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…