Windows 10 Wake On Lan

kalender

Kilopat
Yer
rize
Merhabalar,

Windows 10 yüklü PC'de Wake On Lan özelliğini aktif ettim. Wi-Fi'da olduğum sürece başlatabiliyorum, fakat hücresel veride başlatamıyorum, aynı ağda olmam gerekiyor. Modemden WAN ayarları yapılması gerek, ki hücresel veriden başlatılabilsin, ama bir sürü seçenek denedim, henüz telefonum hücresel verideyken başlatamadım. Bu konuda bir sürü belki makale ve yazı var. Ne kadarı varsa denedim hiç biri olmadı. Henüz hücreselden başlatabilen bir yiğit görmedim. :D Yardımcı olursanız çok sevinirim beraber adım adım yapalım şunu. :D

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu yapabilmeniz için İSS tarafından statik IP almanız gerek ve bu statik IP adresini telefonda kullandığınız programa girmeniz gerek. CGNAT havuzundan rastgele 100. ile başlayan sanal bir IP adresi verildiği için genelde dinamik IP adresine sahip olanlar uzaktan çalıştırma yapamaz.

Wi-Fi ile hangi şekilde çalıştırıyorsunuz? Telefondan uygulama ile mi?

Bunu yapabilmeniz için İSS tarafından statik IP almanız gerek ve bu statik IP adresini telefonda kullandığınız programa girmeniz gerek. CGNAT havuzundan rastgele 100. ile başlayan sanal bir IP adresi verildiği için genelde dinamik IP adresine sahip olanlar uzaktan çalıştırma yapamaz.

telefonda ki uygulama ile

team wiever gibi yada farklı bir program sunucusu ile yapılamaz mı bu bu kadar zor olmak zorunda mı ? bence bir uygulama vs çözülebilecek bir problem illa statik ip ye ücret mi ödeyelim yani

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı