Windows 10 Windows'u Etkinleştirme Sorunu

ErenUnal

Hectopat
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda USB belleğime ISO'lamış olduğum Windows 10'u bilgisayarıma kurdum herhangi bir ürün anahtarı kullanmadım ve bana Windows'u etkinleştir yazısı falan gelmiyor daha öncelerden uzun sürede kullandım. (Ürün anahtarı kullanmıyorum) Kuzenimin bilgisayarına(laptop) attık aynı USB bellek ile ona Windows'u etkinleştir yazısı geliyor. Bana gelmiyor ona nasıl geliyor anlamadım sizlere bir danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda USB belleğime ISO'lamış olduğum Windows 10'u bilgisayarıma kurdum herhangi bir ürün anahtarı kullanmadım ve bana Windows'u etkinleştir yazısı falan gelmiyor daha öncelerden uzun sürede kullandım. (Ürün anahtarı kullanmıyorum) Kuzenimin bilgisayarına(laptop) attık aynı USB bellek ile ona Windows'u etkinleştir yazısı geliyor. Bana gelmiyor ona nasıl geliyor anlamadım sizlere bir danışmak istedim.
Ürün anahtarınız yoksa yazması normal benimki de öyle ancak bazen yazmıyor.

Anakartınıza daha önceden Windows 10 OEM Key vs. girildi mi ?

Bilgisayarınız Notebook yada toplama olmayan masaüstü bilgisayar ise (Freedos yada Linux değilse) Windows key'i BIOS'da kayıtlıdır. Kurulum esnasında program bunu otomatik olarak belirler ve sizden herhangi bir Key istemez, internete bağlanır bağlanmaz aktive eder. Şayet Lisansı siz ayrıca satın aldıysanız o zaman KEY sorar.
Bazen satın aldığınız bilgisayarın orijinal lisansı örneğin Single Language ise ve siz lisanslı Pro yüklemek istiyorsanız o zaman BIOS'daki lisansı bypass etmeniz gerekir. Bunun için özel bir dosyaya ihtiyacınız olur. Böyle bir durum söz konu olursa, onu da izah edebilirim.

Son düzenleme:
Bilgisayarınız Notebook yada toplama olmayan masaüstü bilgisayar ise (Freedos yada Linux değilse) Windows key'i BIOS'da kayıtlıdır. Kurulum esnasında program bunu otomatik olarak belirler ve sizden herhangi bir Key istemez, internete bağlanır bağlanmaz aktive eder. Şayet Lisansı siz ayrıca satın aldıysanız o zaman KEY sorar.
Bazen satın aldığınız bilgisayarın orijinal lisansı örneğin Singe Language ise ve siz lisanslı Pro yüklemek istiyorsanız o zaman BIOS'daki lisansı bypass etmeniz gerekir. Bunun için özel bir dosyaya ihtiyacınız olur. Böyle bir durum söz konu olursa, onu da izah edebilirim.

Tamamdır teşekkürler.

Elimde Monster bilgisayar var ve altında Windows 10 Home SG Key mevcut. Ben HDD'yi değiştirip format attım. Sonra Windows 10 Pro olsun diye KMS ile etkinleştirdim ve KMS'nin zararlı olduğunu öğrenince kaldırdım ve Key'i sildim lakin laptop altındaki Key'i girince etkinleştirme hatası veriyor. Sorun nedir Key tek kullanımlık mı aydınlatırsanız sevinirim.

Elimde Monster bilgisayar var ve altında Windows 10 Home SG Key mevcut. Ben HDD'yi değiştirip format attım. Sonra Windows 10 Pro olsun diye KMS ile etkinleştirdim ve KMS'nin zararlı olduğunu öğrenince kaldırdım ve Key'i sildim lakin laptop altındaki Key'i girince etkinleştirme hatası veriyor. Sorun nedir Key tek kullanımlık mı aydınlatırsanız sevinirim.
KMS sorun yaratmış olabilir. Key tek kullanımlık değildir. Baştan tekrar format atın, öyle deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı