Windows 10 Winload.exe hatası

shyzeq

Kilopat
Bugün tamamen bu sorun üzerinde uğraşıyorum fakat bir türlü çözemedim. Dell N5110 laptopunun CD kısmını çıkartıp aparat ile SSD taktım( laptopun iç tasarımı çok kötü olduğundan HDD'yi çıkartamadım). Fakat taktığım SSD'yi hiçbir şekilde boot edemiyorum. Modlu BIOS deneyip HDD'yi devre dışı bıraktım. Fakat hiçbir şekilde Windows'a giremiyorum. Winload hatası veriyor. Eminim HDD ile SSD'nin yerlerini değiştirsem bu sorun ile uğraşmazdım ama çok riskli. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Kullandığınız Windows kurulum USB'si sorunluysa da bu hatayı alabilirsiniz. Yine de sistemde bulunan disklerin bağlantılarını gözden geçirmenizi öneririm. Ek olarak HDD'de önemli veri yoksa HDD'nin içini temizlemeniz yararınıza olacaktır. Aynı anda iki işletim sistemi iki farklı diskte bulunursa Windows Boot Manager sapıtabiliyor.

Galiba disklerdeki EFI kısımları çakışıyor. Ne yazık ki bunun yüzünden Hackintosh'u sildim.

Galiba disklerdeki EFI kısımları çakışıyor. Ne yazık ki bunun yüzünden Hackintosh'u sildim.

HDD'ye kurarken bir sorun olmuyor.

Hocam dediğiniz her şeyi yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece SSD takılıyken kurulum yapmayı da deneyebilirsiniz, dediğim sapıtma durumu olabilir. Ek olarak önceki Windows Legacy miydi UEFI mi? USB'ye yazdırdığınız Windows'u UEFI olarak yazdıysanız BIOS üzerinden UEFI desteğinin açık olup olmadığını kontrol edin. Hiç olmazsa BIOS ayarlarını varsayılana almayı deneyebilirsiniz.

Laptopun UEFI desteği yok. BIOS'tan HDD'nin portunu devre dışı bıraktım ama boot ederken yine aynı sorun. USB'yi MBR formatında yazdırdım. Defaulta almayı denedim ama faydası olmadı.

Laptopun UEFI desteği yok. BIOS'tan HDD'nin portunu devre dışı bıraktım ama boot ederken yine aynı sorun. USB'yi MBR formatında yazdırdım. Defaulta almayı denedim ama faydası olmadı.

Ben 3, 4 defa format attım öyle düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…