Çözüldü Windows 10 WSL "Ürün anahtarını değiştirin veya sürümünüzü yükseltin" uyarısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Scitians

Decapat
Daha fazla  
Merhabaler, WSL yüklemeye çalışırken bu şekilde bir hata alıyorum fakat benim sürümüm 21H1. Şu an bir güncelleme de yok. Ne yapmam gerekiyor?

Ekran Alıntısı2.PNG

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    106,3 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yorumlar için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm.

Çözümü:

Cmd yönetici olarak açılarak wsl --instal yazmanız yeterli oluyor. Üzerine kendisi ubuntuda kuruyor.
Yapı numarası 22000'den başlayanlar Windows 11 oluyor diye biliyorum, orada Windows 10 yazılmış ama yanlış yazılmış olabilir benim bildiğim en son Windows 10 sürümünün yapı numarası 19 ile başlıyor ki sizin ekran görüntünüzde göründüğü üzere siz 19043 yapı numarasına sahip Windows'u kullanıyorsunuz. İnternette okuduğum bir konuda da Windows Subsystem for Linux Preview uygulamasının Windows 11 gerektirdiği yazıyor, ancak WSL'i bu şekilde indirmek zorunda değilsiniz.

Windows özelliklerini aç veya kapat'a girin, Sanal Makine Platformu ve Linux için Windows Alt sistemi seçeneklerini seçip tamama basın, kurulum sonrası sistemi yeniden başlatmanızı isteyecek, yeniden başlattıktan sonra şu bağlantıdan WSL2 güncelleme dosyasını indirin ve çalıştırıp kurulumu tamamlayın. Bunları tamamladıktan sonra bilgisayarınız WSL1 ve WSL2'yi destekleyecek, Microsoft Store'dan veya PowerShell'den bir WSL dağıtımı indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bir WSL dağıtımı yükledikten sonra PowerShell'de wsl --list --verbose komutu ile yüklü olan dağıtımın hangi WSL sürümünü kullandığını görebilirsiniz, WSL2 ise VERSION altında 2 yazar. Eğer 1 yazıyorsa ve WSL2 kullanmak istiyorsanız wsl --set-version ile WSL sürümünü değiştirebilirsiniz.

Bu arada Microsoft Store'dan indireceğiniz WSL zaten şuan bozuk, WSL'i yüklüyor ama Sanal Makine Platformunu yüklemiyor dolayısıyla bir dağıtım kurduktan sonra o dağıtımı çalıştıramıyorsunuz, bu sebepten ötürü Windows 11 kullandığım halde Microsoft Store'daki WSL uygulamasını kullanmıyorum, eski yöntemden devam ediyorum. Tabii Sanal Makine Platformunu manuel olarak aktifleştirme zorunda olmak dışında bir problemi yok.

Yorumlar için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm.

Çözümü:

Cmd yönetici olarak açılarak wsl --instal yazmanız yeterli oluyor. Üzerine kendisi ubuntuda kuruyor.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı