Windows 10 yanına macOS kurma

The_Moon

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core İ57200U CPU 2.50Ghz 2.71Ghz
Nvdia Geforce 930MX
8 GB DDR4 Ram
Asus X542UR
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
260 GB Sata SSD
Ekran kartı
Nvıdia Gefurce 930MX
Anakart
Asus X542UR Laptop
İşlemci
İntel İ7 7200U
Bilgisayarıma temiz kurulum Windows 10 22H2 yükledim. Ve bir anda aklıma macOS kurmakta geldi. macOS her zaman kullanmak istediğim bir işletim sisteni olmuştur ve macOS hakkında hi bir şey bilmeden bu yola atılmak yanlış olur. MacOS'u nasıl Windows 10'un yanına temiz bir şekilde kurabilirim, sürücüler konusunda ne yapmalıyım, ve macOS hakkında neler bilmeliyim?
Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

İşlemcinin desteği ile birlikte Wi-Fi ses kartı Bluetooth gibi şeyleri elinle tanıtman gerektiğini, yorucu bir süreç olduğunu ve sonucunda başarısız olma ihtimalinin olduğunu bilmelisin. Ayrıca maalesef her işlemci ekran kartı ile düzgün çalışmıyor. Bazen ekran kartını görmeyip sadece onboard ile çalıştırman gerekebiliyor. Başlarken bu işin zorlu olduğunu bilerek başla. Basitçe anlatmak gerekirse de OpenCore desteğiyle Linux kurar gibi veya 2. bir Windows kurar gibi kuruyorsun sonrasında da beraber boot edebiliyorsun. Tabii yazman gereken bazı komutlar olabiliyor ya da çalıştırmak için kullanman gereken dosyalar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Beni telaşlandıran kısım sürücüler. Sürücüleri elle değil de Windows'taki gibi Driver Booster tarzı programlarla kurabilir miyim? Ya da en önemlisi bilgisayararıma uygun olan macOS versiyonu hangisidir?

Aslında macOS ve Windows 7-8.1 arasında kalmıştım. Dediğiniz her şeyi uygulayarak yapacağım sistemime uygun olan versiyonu bulacağım, ve sanal makineda MacOS'u keşfederekten biraz daha bilgi sahibi olacağım.

Son düzenleme:
Beni telaşlandıran kısım sürücüler. Sürücüleri elle değil de Windows'taki gibi Driver Booster tarzı programlarla kurabilir miyim? Ya da en önemlisi bilgisayararıma uygun olan macOS versiyonu hangisidir?

Hayır kuramazsın elinle kurmak zorundasın. Çünkü bilgisayarındaki cihazların hiçbiri aslında macOS ile uyumlu değil. Bilgisayarına uygun olanı bulmak da biraz şans çünkü bu ekran kartında çalışan sürüm bu işlemcide çalışmayabilir ya da sorunlu çalışabilir osxinfo sitesinden aynı veya benzer donanımlı konulara bak ona göre karar ver. Ya da ekran kartının modelini ve işlemcinin modelini ayrı ayrı yazıp internette araştır. Deneyen mutlaka insan olmuştur. İkisinde de çalışan bir sürüm bulduğunda deneyebilirsin.

Özellikle Intel işlemcili Mac'ler bittiğinden beri yeni macOS sürümlerinde sorun yaşanabiliyor. O sebeple eski sürüm kullanmak zorunda kalabilirsin. Ama bazı ekran kartları (galiba RX 6600-6700 bunlardan bazılarıydı.) Çok iyi uyumluluk sağlıyorlar.

Denediğinizde konuyu güncelleyiniz bu sayede belki aynı sistemi kullanan insanlar faydalanabilir.

Son düzenleme:
Bu konuda emin olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…