Selam. Ben Windows 10 (UEFI'den kurulu) işletim sistemimin yanına Ubuntu 14.04.6 kurmak istiyorum. Ubuntu'yu zaten UEFI kullandığım için her türlü yükleyebileceğimi düşünüyorum ama nasıl Windows yanına kuracağımı bilmiyorum. Sistem:
2 GB RAM.
1GB Intel HD.
Intel Celeron N2820.
Cevap veren herkeze Allah razı olsun.
Herkese* hocam diskte bir bölüm ayırıp daha sonra USB'den boot edip diskte ayırdığınız boş bölüme kurulum yapmalısınız. Ubuntu ne kadar yer kaplıyor bilmiyorum ama ayırdığınız bölüm Ubuntu'yu rahatça çalıştıracak boyutta olmalı. Daha ayrıntılı yardımcı olamayacağım müsait değilim.
USB'den boot edip ister "windows'n yanına kur" seçeneği ile anında kurulum sağlayabilirsiniz, ister "Başka bir şey" seçeneği ile ilk seçeneğe göre göre diskinizi daha detaylı ve esnek bir şekilde yapılandırıp onun üzerine kurulum yapabilirsiniz.
USB'den boot edip ister "windows'n yanına kur" seçeneği ile anında kurulum sağlayabilirsiniz, ister "Başka bir şey" seçeneği ile ilk seçeneğe göre göre diskinizi daha detaylı ve esnek bir şekilde yapılandırıp onun üzerine kurulum yapabilirsiniz.