Windows 10 yanına Ubuntu kurmak

Oyunbalonucan

Decapat
Daha fazla  
Windows 10 yanına Ubuntu son sürümü kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Intel Celeron N3350.
4 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sisteme Ubuntu ağır kalır. Linux Mint Xfce veya Xubuntu kurabilirsiniz.

İlk önce Windows üzerinde diskinizden bir alan ayırmanız gerekiyor. Alan ayırınca, Ubuntu 20.04 LTS indir, daha sonra Rufus ile USB'ye yazdır. USB'yi Boot ettikten sonra kurulum ekranında, disk bölümlendirme yerinde, ayırdığın bölümü ext4 dosya sistemi olarak seç, bağlama noktasını da / olarak seç. Önemli kısmı burasıydı zaten, diğer kısımlar kullanıcı adı girmek falan.

İlk önce Windows üzerinde diskinizden bir alan ayırmanız gerekiyor. Alan ayırınca, Ubuntu 20.04 LTS indir, daha sonra Rufus ile USB'ye yazdır. USB'yi Boot ettikten sonra kurulum ekranında, disk bölümlendirme yerinde, ayırdığın bölümü ext4 dosya sistemi olarak seç, bağlama noktasını da / olarak seç. Önemli kısmı burasıydı zaten, diğer kısımlar kullanıcı adı girmek falan.

Böyle bir anlatım yazılmamalı bence. Linux nasıl kurulur diyen herkese her seferinde bunu yazacağınıza bir tane rehber atmalısınız. Daha detaylı ve güzel anlatılmlı oluyor çünkü.

Böyle bir anlatım yazılmamalı bence. Linux nasıl kurulur diyen herkese her seferinde bunu yazacağınıza bir tane rehber atmalısınız. Daha detaylı ve güzel anlatılmlı oluyor çünkü.

Her mesajıma da böyle yazmamalısınız. Yukarıda rehber atmışsınız zaten, her ikimizinde mesajına bakarak kurulumu gerçekleştirebilir.

Her mesajıma da böyle yazmamalısınız.

Ne yazıyorum ki? Amacım sizi kırmak veya küçük düşürmek değil. Anlatmak istediğim şey 4 satırda Ubuntu kurulumunu anlatmak yerine video veya yazılı rehber atmak. Zira çok hızlı ve detaysız bir anlatım oluyor.

Diğer kısımlar kullanıcı adı girmek falan.

Ne yazıyorum ki? Amacım sizi kırmak veya küçük düşürmek değil. Anlatmak istediğim şey 4 satırda Ubuntu kurulumunu anlatmak yerine video veya yazılı rehber atmak. Zira çok hızlı ve detaysız bir anlatım oluyor.

Anlamadıysa zaten Google'da "Ubuntu kurulumu" veya "Dual Boot nasıl yapılır" tarzında aratabilir. Siz zaten rehber atmışsınız, bende önemli bir noktasını yazayım dedim. Ayrıca her mesaja cevap vermek zorunda da değilsiniz.

Ayrıca her mesaja cevap vermek zorunda da değilsiniz.

Gerekli olduğunu düşündüğüm mesajlara cevap veriyorum ama bu sizi neden rahatsız etti anlamadım. Yukarıda söylediğim gibi amacım tartışma yaratmak veya kavga çıkarmak değil. Sizi kızdırdıysam da özür dilerim. Mesajlarımdan rahatsız olduysanız göz ardı et diyebilirsiniz.

Windows 10 yanına Ubuntu son sürümü kurmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Intel Celeron N3350.
4 GB RAM.
Merhaba, Dell firmasının belgesi ancak yapılması gerekenleri anlatmış. Dell ve Asus bilgisayara ubuntu kurulumu yaparken bu belgeye göre hareket ettim ve problem yaşamadım. Belge de "Ubuntu'yu İkinci İşletim Sistemi Olarak Yükleme" başlığının altında 9. adımda "Yükleme Türü" penceresi geldiğinde "Something else" seçeneği yerine "Install Ubuntu alongside Windows Boot Manager" Seçeneğini seçebilirsiniz ki bildiğim kadarıyla önerilen bu seçenek.

Not 1: Somehing else kısmını internetten bakarak yapmıştım ancak kurduğum bilgisayar, 1 senelik güçlü bir bilgisayardı. Sanırım sizin durumunuz da (4gb ram) bir "swap" alanı ayırmanız gerekiyor.
Daha geniş çaplı bir anlatım bulabilirsiniz bu konu hakkında. Yanlış veya eksik bilgi vermek istemiyorum.

Not 2: Yazıyı yazarken kontrol ettim. Minimum sistem gereksinimlerini karşılıyorsunuz ancak iyi bir tecrübe yaşatmayabilir. Başlıkta Linux Mint ve Xubuntu önerilmiş. Ben de bir öneride bulunayım. Ubuntu Mate yüklemeyi düşünür müsünüz? Forumda incelemsini yapan olmuştu diye hatırlıyorum. Benim de çok hoşuma gitti. Sadece test etmek istediğim için Ubuntu 20.04 yüklediğim HP Stream x360 bilgisayarda, tahmin edeceğiniz üzere inanılmaz kötü bir performans verdi. Ubuntu Mate ise hiçbir problem yaşatmıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı