Windows 10 yavaş açılma sorunu

Dükkanda kullandığım E7400 , 4gb ram , onboard ekran kartlı bilgisayarım bile 1dk ya açılıyor w10. HDD kullandığım halde.
 
8 GB ram bile olsa SSD olmadığı sürece bu durum değişmez. Format atmadan önce HDD'nize low lewel format atmanızı tavsiye ederim. 3 dk normal değil. Low lewel format atınca bu durum 1-2 dk'ya inebilir.
 
HDD'ye göre de normal değil. Buradaki yavaşlığın en önemli faktörü muhtemel ki düşük sistem özellikleri. SSD tabii ki farkedecektir ama diğer bileşenler burada daha suçlu bu çok açık.
 
HDD'ye göre de normal değil. Buradaki yavaşlığın en önemli faktörü muhtemel ki düşük sistem özellikleri. SSD tabii ki farkedecektir ama diğer bileşenler burada daha suçlu bu çok açık.
Sistem özelliklerim bunlar;
 
Şimdi test ettim kendi bilgisayarımı power tuşuna baktıktan sonra toplam 28.7 saniyede açıldı . Bence donanımsal bir sorun var sizin sistemde e7400-4gb-160gb bad sectorlu hdd ile aldığım süre bu . W10 64 bit son sürüm yüklü.
 
İnternetten bilgisayarımı hızlandırmak için sitelere baktım ve farklı sitelerde yazan yönergeleri denemem sonucu anlık olarak güç düğmesine bastıktan 1 dakika 20 saniye sonra masaüstü geldi ve başlangıçta açılması gereken uygulanalar da (görev çubuğunun sağında bulunanlar) masaüstü geldikten 15 saniye sonra falan hepsi açıldı.
Ve HDD im 3 yılı geçiyor.
 
Görev yöneticisinden başlangıçta açılan birçok veya sizin karar verdiğiniz uygulamaları devre dışı bırakın.
 
HDD ile 3 dakika normal diyenler hayatında HDD kullanmamış insanlardır. 3 dakika kesinlikle normal değil. 2011 yılında aldığım laptop HDD olmasına rağmen 1 dakikadan daha kısa sürede açılıyor. Bunun yılla da bir alakası yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…