Windows 10 yavaş çalışıyor

Mehmett00

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim İntel Pentium G4560 3.5 GHz, Msi Rx 460 2 GB OC, 8 GB DDR4 RAM 2133 MHz, anakart Msi H110M PRO-VD, Harddisk 2.el 500 GB. Şimdi arkadaşlar benim sorunum şu bilgisayar 2 dakikada açılıyor ve ikonlara yani programlara ya da oyuna yada başka bir şeye tıklayıp açılması en az 4 dakika sürüyor. Neden oluyor bu acaba ? Bence harddiskte bir sıkıntı var zaten 2.el aldım ama belki başka bir şeyden de olabilir diye size sorma ihtiyacı duydum ? Sıfır almayı düşünüyorum. Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD Tune programı ile bir tarama yapıp sonuçları buraya atın yardımcı olalım.

Dosya Ekleri

• 1.png
    15,3 KB · Görüntüleme: 123
  • 2.png
    19,9 KB · Görüntüleme: 285
  • 3.png
    19,4 KB · Görüntüleme: 157
  • 4.png
    25,6 KB · Görüntüleme: 246
  • 5.png
    20,6 KB · Görüntüleme: 135
Aslında SSD yerine yeni bir HDD alsam,markasıda Toshiba P300 High Performance 3.5 Sata 3.0 1TB. Bu nasıl peki ?
Yenisini de alsanız da bir süre sonra yüklediğiniz programlar ve oyunlar HDD yavaşlatacak. Yani sırayla işlem yapmasını bekleyeceksiniz. SSD öyle mi? Hayır. SSD ile arkada hem program yükle hem oyununu oyna hiç bir sıkıntı olmaz. Yaklaşık 55 sn açılan sistemim SSD ile 10 sn düştü. 4 dk açılan oyunuz saniyelere düşecektir.

SSD alırsanız rahatlarsınız.
"Oh beee, dünya varmış." dersin.
Tabii yine de siz bilirsiniz. P300 de performanslıdır ama bir süre sonra, tüm HDD'ler gibi o da yavaşlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…