Bilip bilmeden cevap yazmışsınız. Sistem dosyaları ile ilgili ise yeniden yükleneceği için sistemsel sorunlar düzelir. Forumda bu yöntemi önerdiğimde sorunları çözülen bir çok insan var. Kendi yaşadığım bazı sorunları da bu yöntemle çözdüm. Ayarlar korunacağı için her sorun düzelmez. Ama bazı ayarlar yenilendiği için düzelme ihtimali var. Örneğin virüs varsa yükseltme yapınca da kalmaya devam edebilir.
Format at temiz kurulum yap demek kolay. Aylardır kullanılan düzeni yeniden getirmek zaman alıyor. Yükseltme yapıp sorun çözülmezse ve diğer yöntemler işe yaramazsa pekala temiz kurulum yapılabilir.
Burda sorun yaşayan arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tartışıp demogoji yapmak için değiL. Sonuçta burda önerilen çözüm yöntemlerini uygulayıp uygulamamak sorun yaşayan arkadaşın tercihidir.
Yazdığım cevabı dikkatli okursan sistem geri yüklemeyi önerdiğimi göreceksin. Sorunun devamı halinde sistemi formatlamak yerine başka çözüm yollarıda sunabilirdim. örneğin sırayla gidecek olursak ;
1- Kaspersky internet securty ayarlarını en üst seviyeye getirerek Full tarama yaptırmak.
2- Kaspersky'nin bulamadığı zararlılar için ayrıca güvenlik taraması yaptırmak. [ combofix, malwarebytes, hitman vs. ]
3- Sağlam bi Utilities programıyla detaylı sistem taraması ve analizi yaptırmak. [system mechanic ]
4- Sistem dosyalarının bozulması ve hasar görebilmesi ihtimaline karşın windows kurulum diski ile beraber sfc /scannow komutunu çalıştırması. vs. vs. vs.
Bu işlemleri önermedim neden mi ; çünkü sistemi formatlaması hem daha basit hem de daha az zamanını alıcaktır.
Gelelim senin yükseltme meselesine ; yükseltme yapılabilir mi !? elbette yapılabilir. daha 1 hafta önce bende 1607 güncellemesini yükseltme yaparak makinaya kurdum. Fakat bilinen bir şeydir ki yükseltme yapmak yukarıda da belirttiğim gibi farklı sorunları beraberinde getiren bir yöntemdir. En belirgin sorunların başında donma ve kasma sorunları gelir. Peki ben memnun kaldım mı !? Elbette hayır. Tekrardan sistemi formatlamak zorunda kaldım.
Gelelim 1607 güncellemesine ; Sorunlarla gelen bir güncelleme paketidir. Hataların düzeltilmesi ve sistemin oturması için zamana ihtiyaç vardır. Forumda yaşadığım bir problemi konu açıp izah ederek çözüm aramıştım. Yaşadığım sorun hala devam ediyor ve bunun tek sebebi anniversary güncellemesi.
Windows 10 1607 sürümüne güncelledikten sonra hoparlör cızırtı sorunu
Gelelim sonuç kısmına ; Bilince oluyoda bilmeden olmaz bu işler.