Windows 10 yavaşlık sorunu

Yusufcan Köse

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Öncelikle sistemimi göstermek isterim.
Ryzen 3 1200 işlemci.
ASUS AREZ RX 560 4 GB ekran kartı.
Crucial 8 GB 2400 MHz RAM.
240GB SSD.
500 GB laptop harddisk.
(Windows harddiske kurulu)
Arkadaşlar bilgisayarım acayip yavaş açılıyor. Açıldıktan sonra ise bazı uygulamaları acmam cok uzun sürebiliyor fakat oyunları takıntısız oynayabiliyorum örneğin GTA 5 mad Max gibi oyunları Full grafiklerde oynayabiliyorum acaba sorun nedir? Ayrıca SSD'ye Windows kurmayı denedim fakat ne zaman kurulum işlemi bitse bilgisayar yeniden başlatıldığında yeniden Windows kurma ekranı geliyor USB çıkarsam dahi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sistemimi göstermek isterim.
Ryzen 3 1200 işlemci.
ASUS AREZ RX 560 4 GB ekran kartı.
Crucial 8 GB 2400 MHz RAM.
240GB SSD.
500 GB laptop harddisk.
(Windows harddiske kurulu)
Arkadaşlar bilgisayarım acayip yavaş açılıyor. Açıldıktan sonra ise bazı uygulamaları acmam cok uzun sürebiliyor fakat oyunları takıntısız oynayabiliyorum örneğin GTA 5 mad Max gibi oyunları Full grafiklerde oynayabiliyorum acaba sorun nedir? Ayrıca SSD'ye Windows kurmayı denedim fakat ne zaman kurulum işlemi bitse bilgisayar yeniden başlatıldığında yeniden Windows kurma ekranı geliyor USB çıkarsam dahi.
Ssd ye windows kurduktan sonra boot menüsünden ssd yi birinci sıraya koy.

Formatlama ekranında iki diski de tamamen uçurup SSD'ye kurun, USB belleği çıkarttıktan sonra yeniden gelen kurulum adımlarını izleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla HDD bir laptop diski onların hızı diğerlerine göre yavaş kalıyor bu sebep olabilir.

SSD'ye kurulması lazım.
Kardeş Ne Kadar Uğraştıysam Yapamadım Bildiğin bir Yöntem Varsa Söylermisin ?
Ssd ye windows kurduktan sonra boot menüsünden ssd yi birinci sıraya koy.
Kardeş Yaptım Çok Kez Fakat Olmadı :(
Windows HDD'de kurulu olduğu için yavaşlık söz konusu.

İşlemi doğru yaptığınızdan emin misiniz?
USB Ye Yükledim Herşeyi Doğru Yaptığımdan Eminim.
7200RPM olan bir disk olursa daha iyi olur ama ben SSD taraftarıyım.
Bende Fakat Bir Türlü Yükleyemedim :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı