Windows 10 Yavaşlık ve Düşük FPS Sorunu

Yer
Sakarya
Selamlar sırf Windows 10'u rahat kullanabilmek adına gittim Pro key satın aldım, yetmedi 240 GB'lık SSD aldım. Windows hızlandı fakat FPS rezaletini bir türlü çözemedim. En basiti CS-GO üzerinden örnek vereyim. G4560 H110M 8 GB HD 7770 ekran kartım mevcut. Windows 8.1'de 1080p ayarlarda 120'nin altına düşmeyen FPS değerleri Windows 10 kurunca 70-80'lere kadar düşüyor anlamış değilim.

Orijinal siteden orijinal ISO dosyasını indirip Rufus ile sorunsuz yazdırıyorum, yaptığım yanlış bir şey yok her şey olması gerektiği gibi ama istediğim performansı alamıyorum. Windows Search olsun Defender olsun gerekli önemsiz uygulamaları kaldırmak olsun her şeyi yapıyorum ama bir türlü alışamadım. Sizce nerede hata yapıyorum ben de mi sorun var yıllardır bilgisayar kullanan az çok anlayan biriyim 8.1'in rahatlığını Windows 10'da neden alamıyorum?

Teknik olarak oyun konusunda Windows 10, 8.1'e kıyasla çok daha iyi performans veriyor. 8.1'deyken oynadığınız ayarlarla ayın ayarlar olduğuna emin misiniz?
Evet birebir aynı ayarlar hatta FPS düşmesin diye kısıyorum bile o derece yani ☺
ekran kartının ayarlarını düşürürsen, yaklaşık 10 15 FPS daha yüksek alabilirsin :)
8.1'de sıkıntı çıkarmayan ayarlar 10'da neden çıkarıyor aslında sorun o ayarlar yine aynı değişen bir şey yok 🧐

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı