Herkese merhaba, Windows 10 Pro 21H1 kullanıyorum. PC kapalıyken güç tuşuna basınca 15 saniye içinde Windows 10 açılıyor fakat yeniden başlatınca bu süre yaklaşık 45-50 saniyeye çıkıyor. Yani Windows kendini çabuk kapatıyor fakat bu seferki açılma süresi 45-50 saniye oluyor. Bunun sebebi nedir?
Sen bilgisayarı güç tusundan açarsan hızlı açılır çünkü HDD direk bilgisayarı baslatma islemini yapar ama sen yeniden baslatırsan 2 islem yapmıs olursun ve yeniden baslatınca daha yavas açılır.
Yeniden başlatırken hızlı başlatma ayarı kullanılmaz, açılabilecek bir şey değil.
Normal hızlı başlatma ayarını açmak istiyorsanız;
Denetim masası > Sistem ve güvenlik > Güç düğmelerinin davranışını değiştir > Hızlı başlatmayı aç ayarını işaretleyin.
Sen bilgisayarı güç tusundan açarsan hızlı açılır çünkü HDD direk bilgisayarı baslatma islemini yapar ama sen yeniden baslatırsan 2 islem yapmıs olursun ve yeniden baslatınca daha yavas açılır.
Yeniden başlatırken hızlı başlatma ayarı kullanılmaz, açılabilecek bir şey değil.
Normal hızlı başlatma ayarını açmak istiyorsanız;
Denetim masası > Sistem ve güvenlik > Güç düğmelerinin davranışını değiştir > Hızlı başlatmayı aç ayarını işaretleyin.