Merhaba arkadaşlar Windows 10'a dün geçtim. Geçtiğimde hiç sorun yoktu ama bu gün bilgisayarı açınca Windows 10 ile gelen olan özellikleri kullanamıyorum ''.... Adlı uygulama Yerleşik Yönetici Hesabı Kullanarak Açılamaz'' tarzında bir sorun ile karşılaşıyorum ve Windows'un sunduğu nimetleri kullanamıyorum. Bilgisayar ayarlarını değiştirirkende bu karşıma çıkıyor. Nedir bu olay? Daha önce Windows 8.1'de böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Yerel Grup İlkesi Denetleyicisi > Yerel Bilgisayar İlkesi > Bilgisayar Yapılandırması > Windows Ayarları > Güvenlik Ayarları > Yerel İlkeler > Güvenlik Seçenekleri > Kullanıcı Hesabı Denetimi: Yerleşik Administrator hesabı için Yönetici Onay Modu kullan:
Yerel Grup İlkesi Denetleyicisi > Yerel Bilgisayar İlkesi > Bilgisayar Yapılandırması > Windows Ayarları > Güvenlik Ayarları > Yerel İlkeler > Güvenlik Seçenekleri > Kullanıcı Hesabı Denetimi: Yerleşik Administrator hesabı için Yönetici Onay Modu kullan:
Admin hesabıyla ilgisi yok olayın. Markete girmek için Microsoft mail hesabın olması lazım ve Windows'a onunla yeni oturum açman lazım. Kısaca yeni kullanıcı oluşturup yerel hesap yerine Microsoft hesabı açmanız gerekli.