Çözüldü Windows 10 yükledikten sonra internetin yavaşlaması sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Micozb34

Kilopat
Yer
İstanbul- Zeytinburnu
Daha fazla  
Meslek
Armada Ingram Micro Company - Sistem Destek Uzmanı
Merhabalar.

Orjinal Windows 8.1 Pro işletim sisteminin üzerine windows 10 upgrade yaptım. Lisansı aktif ettikten sonra temiz bir kurulum yapmak için bu forumda paylaşılan windows 10 iso dosyasını indirip videoda belirtildiği şekilde uefi modunda bilgisayarıma yükledim. MSI 970A G46 anakart sahibiyim support sitesinden windows 8.1 lisansım varken windows 10 64 bit driverlarını indirip sistemime yükledim. 16 mbps internet hattı sahibiyim ve internet hattımda windows 10 upgrade yapmadan önce hiçbir sorun yaşamıyordum. İnternetten program indirmek için browsera girdiğimde girdiğim web sitelerini 3-4 dakikada açmaya başladı kademe kademe hız testi yapmaya çalıştım 15 dakika sürdü internet hızım 1 mbps bile değildi. Diğer bilgisayarımda veya telefonumda hız ile ilgili bir sorun olmadığını gördüm. Sürücüler günceldi. Sonra bios update yapmak istedim ve bios update yaptım sorunum yine çözülmedi. Hayal kırıklığına uğradım. Şu an tekrar windows 8.1 pro ya döndüm şu an internetim de herhangi bir sorun yok. Sizce hata neyden kaynaklanıyor olabilir arkadaşlar ?

Bu sorunun cevabını buldum. Biraz saçma gelebilir ama tamamen benim dikkatsizliğim ile alakalı bir durum. Windows 10 yükledikten sonra internet bağlantısını algılar algılamaz arka planda Windows güncelleştirmeye işlemlerine başladığı için interneti sömürüyor. Özellikle Windows update bölümüne girmediğiniz sürece farkına varamıyorsunuz bu sebepten ötürü bu sorun oluşuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…