Windows 10 Yükleme Aracında Windows 10 Pro Yok

Nurse

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı topladığımda OEM Key ile Windows 10 Pro sürümünü aktif hale getirmiştim. Şimdi format için USB hazırladım. Ancak Windows'u indirirken sürüm seçme sekmesinden Windows 10 Pro olarak seçemiyorum. Yalnızca Windows 10 yazıyor ve başka seçenek çıkmıyor. Key anakarta gömülü olduğu için indirme yardımcısı otomatik olarak Pro sürümü mü indiriyor yoksa bana bir sorun çıkartır mı? Bilgisi olan yazabilirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Pro Key'ini girdiğin zaman Wİndows'un otomatik Pro oluyor. Setup dosyasının içinde Windows Pro da mı var yoksa Key'i girdikten sonra otomatik kendisimi indiriyor onu bilmiyorum ama Key'i girmen yeterli.

Teşekkürler. Daha önceden key girmiş olduğum için tekrar girmeme de gerek yok diye biliyordum. O halde keyi de otomatik kabul edeceğine göre Windows 10 formatı atmam yeterli olacak gibi görünüyor. Setup Windows 10 Pro olarak özellikle belirtmiyor. Umarım kendimi Windows 10 Home ile falan karşı karşıya bulmam

OEM key ise Pro yükleyecektir, eğer OEM değilse kurulum ekranında key isteyecektir. Key hazırda değilse ilerleyip Pro sürümünü el ile seçebilirsiniz.
Veyahut USB belleğinizin içinde oluşan sources klasörünün içerisine aşağıdaki işlemlerde uygulayıp elde edeceğiniz ei.cfg dosyasını atarak sürümü seçebilirsiniz.

Yeni bir metin belgesi oluşturup içerisine aşağıdaki kodu yazdıktan sonra Farklı Kaydet deyip kayıt türünü Tüm Dosyalar olarak seçip dosya adını ei.cfg yapın.
Kod:
[Channel]
Retail

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…