Windows 10 yükleme ekranında kaldı

sercansolmaz80

Megapat
Daha fazla  
RAM
16gb (8+8)
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo plus
Ekran kartı
GTX 1050ti
Anakart
GL553ve-DM107t
İşlemci
İ7-7700hq
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarı en son dün gece saat 12.30 gibi kullandım. Bugün dışarıdaydım ve saat 10.30 gibi eve geldim. Windows açılış ekranı çok uzun sürdü ve sistem açıldığında mouse hareket ederken milim milim ve kasarak ilerliyordu masaüstünde. Yeniden başlattığımda sistem açılmadı ve bende format atmaya karar verdim. Windows yükleme işlemi tamamlandı ve sistem yeniden açıldığında, cihazlar kullanıma hazırlanıyor alt yazısı çıkıyor. Daha sonra sistem kendini resetliyor. Ardından hazırlanıyor diyor ve yazı gittiğinde ekranda gördüğümüz dönen noktalar donup kalıyor. 2 farklı yeni ve sağlam USB ile denedim olmadı, yeni ISO indirip kurdum olmadı, 2 adet 8 GB RAM'leri tek tek söküp denedim yine olmadı. Cihazda henüz 1 yılını dolduran 970 EVO Plus 500GB modeli var ve ek olarak 1TB HDD var. Çözümü bulamadım arkadaşlar delirmek üzereyim gerçekten. SSD de problem olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımı kontrol ettiniz mi ? Herhangi biri slottan oynamış olabilir. SSD'de de sorun olmamasını umalım ama başka bir depolama aygıtı takıp ona ya da HDD'de kurmayı da deneyin

Donanımı kontrol ettiniz mi ? Herhangi biri slottan oynamış olabilir. SSD'de de sorun olmamasını umalım ama başka bir depolama aygıtı takıp ona ya da HDD'de kurmayı da deneyin
Hocam HDD yi söktüm. Sistemin üzerinde gelen 128gb bir SSD vardı onu takıp denedim sonuç aynı. HDD yi de riske atamam 600gb veri var içinde. Windows yükleme kısmı sorunsuz oluyor fakat kapanıp açılınca o tekerlek dönneye başlayınca bir defa daha restart atıyor ve donup kalıyor.

Güncelleme: Mevcut SSD yi farklı bir bilgisayarda W10 yükleyip kendi sistemime taktım. Şuan masaüstü fotoğraftaki gibi geliyor. Masaüstü açılıyor fakat herhangi bir işlem yapamıyorum. Mouse ile hiçbir yere tıklayamıyorum. Dün gece de bu sorun olduğu için format atmak istemiştim aslında. Gören duyan yardım etsin lütfen

Sistem şuan bu şekilde

Son düzenleme:
Başka bir cihazda sorunsuz çalışıyorsa, denediyseniz, windowsu açıp kullandıysanız başka bir donanım sorunu da olabilir. Denemediyseniz bu şekilde başka bir bilgisayara takarak deneyin.

Tesadüfen mi çözdüm bilmiyorum ama şuan bilgisayar çalışıyor. Mevcut SSD mi başka bir laptop a takıp format attım. İnternete bağlı olmadan masaüstü gelene kadar kurulumu tamamladım ve SSD yi söküp kendi laptopuma taktım. Benim pc ye takıp boot ettiğimde masaüstü 1.30dk dk sonra falan geliyor fakat hiçbir şeye tıklanmıyordu(en başta yaşadığım sorun). Tekrar USB takıp format atmaya çalıştım. Bu sefer bahsettiğim gibi dönen tekerlek donmadı fakat bölge, klavye düzeni, hesap oluşturma ekranının açılması 30-40 dk kadar sürdü. Ardından bende kurulumu tamamlayıp masaüstüne ulaştım.

Sıkıntısı arızası neydi bilmiyorum, tesadüfen mi çözdüm onu da bilmiyorum ama herşeyi denedim. Laptoptan sökülebilecek ne kadar parça varsa hepsinin söktüm, ram, ssd, hdd gibi parçaları başka cihazlarda denedim ve çalıştılar. Çözüm yöntemim bu oldu. Saçma ama işe yaradı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…