Windows 10 yüklerken siyah ekranda kalıyor

KürşatMI

Kilopat
Yer
İstanbul
Herkese merhabalar.

Arkadaşlar hem masaüstü bilgisayarıma hem de dizüstü bilgisayarıma Windows yüklerken sorun yaşıyorum. Forumdaki konuları defalarca inceledim atladığım bir şeyler mi var acaba diye fakat hatamı bulamadım.

Windows 10 yükleme rehberindeki adımları harfiyen yapıyorum fakat USB Belleği Boot ettikten sonra yükleme ekranına geçmesi gerektiği halde geçmiyor siyah ekranda takılıp kalıyor.

ekran.jpg

USB'ye hem Rufus'u hem de Windows 7 USB DVD Download Tool'u kullanarak Microsoft sitesinden indirdiğim Windows 10 64Bit ve deneme amaçlı Windows 7 64Bit'i gömdüm.

ekran alıntısı.JPG

İki bilgisayarda da hem BIOS'dan hemde Boot menüden USB Boot yaptım.
Dizüstü bilgisayarım UEFI, masa üstü bilgisayarım eski tip BIOS, Rufus'u kullanarak USB belleği iki şekilde de denedim.

ekran2.jpg

İki makinede de USB 2.0 portundan deniyorum, denediğim USB bellekler Sandisk Ultra Dual Usb 2.0 64 GB ve Sandisk Ultra Fit Usb 3.0 32 GB.

Fakat bir türlü beceremedim, yarımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot edeceğin Flash Disk'i Sardu programı ile hazırlayıp birde öyle dener misin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot edeceğin Flash Disk'i Sardu programı ile hazırlayıp birde öyle dener misin.

Şimdi indiriyorum birazdan deneyeceğim.

İşlemcin nedir? 64 Bit desteği var mı? Ayrıca USB belleklerin Windows'ta ne olarak gözüküyor? Sabit disk kısmında mı yoksa USB depolama aygıtları kısmında mı?

@Recep Baltaş bey işlemcilerim Amd Phenom 2 x2 550 ve Intel i5 460m, evet ikiside 64Bit destekli işlemciler, hali hazırda kurulu olan işletim sistemleri de 64Bit, denediğim usb bellekler çıkartılabilir bellek olarak Usb kısmında görünüyor. Ek olarak Philips marka usb 2.0 bellek ile de denedim, durum aynı.

@TamayDogar bey sardu ile boot etmeye çalıştığımda şöyle bir hata mesajı alıyorum.

sardu.JPG

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı