Windows 10 Yüksek CPU Kullanımı Sorunu

Bende Windows 10 1803 kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamıyorum. 2-3 kişi bilgisayarını düzgün kullanamayıp buraya Windows 10 1803 çok kötü diye zırlıyor diye sorunu Windows'a atmak saçma geliyor.

Windows tüm uygulamaları süzgecinden geçirip onlara özel ayar yapmak zorunda değil. Uygulamanın desteği ile iletişime geçin. Yeni güncellemeye göre uygulamayı düzenlesinler.

Bende Windows 10 1803 kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamıyorum. 2-3 kişi bilgisayarını düzgün kullanamayıp buraya Windows 10 1803 çok kötü diye zırlıyor diye sorunu Windows'a atmak saçma geliyor.
Hangi kısmını doğru kullanamıyoruz hocam anlatır mısın?

Windows tüm uygulamaları süzgecinden geçirip onlara özel ayar yapmak zorunda değil. Uygulamanın desteği ile iletişime geçin. Yeni güncellemeye göre uygulamayı düzenlesinler.
sorun uygulamada değil ki forumda bir konuma gelebilmek için tüm konulara müşteri hizmetleri gibi çözüm odaklı olmayan copy paste çözümleri sunup birde ukalaca konuyu anlamadan cevaplar veriyorsun

Sen daha hayatında ukala cevap görmemişsin. İnsanlar burada sana yardım ederken herhangi bir gelir almıyorlar. Ayriyeten 2-3 adam konu açtı diye Windows 10 1803 sorunlu diyorsan. Buraya konu açmak yerine Windows 10 1709 yükler kullanırsın.

Galiba dizüstü bilgisayar kullanıyorsun. Dizüstü bilgisayarlarda iki tane GPU bulunur. Biri işlemciye gömülü Entegre grafik diğer Harici GPU'dur. LOL launcheri Entegre yani CPU gömülü ekran kartını kullanıyor olabilir.
Oyunları Harici Ekran Kartı ile Çalıştırma - Technopat
Makale olmasa tek tek kendi bilgisayarım üzerinden Resim çekip konu hakkında yardımcı olmaya çalışırım. Bilmeden yargılama yorumu yapmayın.

Sen daha hayatında ukala cevap görmemişsin. İnsanlar burada sana yardım ederken herhangi bir gelir almıyorlar. Ayriyeten 2-3 adam konu açtı diye Windows 10 1803 sorunlu diyorsan. Buraya konu açmak yerine Windows 10 1709 yükler kullanırsın.

Galiba dizüstü bilgisayar kullanıyorsun. Dizüstü bilgisayarlarda iki tane GPU bulunur. Biri işlemciye gömülü Entegre grafik diğer Harici GPU'dur. LOL launcheri Entegre yani CPU gömülü ekran kartını kullanıyor olabilir.
Oyunları Harici Ekran Kartı ile Çalıştırma - Technopat
Makale olmasa tek tek kendi bilgisayarım üzerinden Resim çekip konu hakkında yardımcı olmaya çalışırım. Bilmeden yargılama yorumu yapmayın.
entegre kart yok hala uygulamalar üzerinden yorum yapıyorsun yaşın kaç bilmiyorum ama algı problemin var cok açık hiçbir uygulama açık olmasa dahi görev yöneticisini %100 gösteriyor ve sabit değil dalgalanıyor 5 oluyor 20 40 50 70 100

O zaman Windows 10 1803 sorunlu olduğunu düşünüyorsan. Windows 10 1709 sürümüne geçiş yap kurtul.
TechBench by WZT (v4.1.1)

Screenshot.png

Galiba dizüstü bilgisayar kullanıyorsun. Dizüstü bilgisayarlarda iki tane GPU bulunur. Biri işlemciye ilmeden yargılama yorumu yapmayın.
Tüm konulara müşteri hizmetleri gibi çözüm odaklı olmayan copy paste çözümleri sunup birde konuyu anlamadan cevaplar veriyorsun
Konuyu GPU dan CPU ya bağlanması ile bu ifadenin ne kadar uygun olduğunu anlamış oldum. Adam CPU kullanımımdan şikayet ediyor. GPU ya nereden bağladınız?

Dostum Dizüstü bilgisayarlarda iki tane GPU bulunur. Biri işlemciye gömülü olur. İşlemcide ki GPU kullanılırken CPU göstergesi yüksek olur.
Dizüstü bilgisayarları küçük bir kasaya konduğundan ısınmadan kaynaklı bileşenler zarar görmesin diye böyle bir yöntem uygulanır.
Oyunları ve 3D ağır işlem yapan uygulamalar Harici GPU ile çalışır. Basit kullanım Tarayıcı, Masaüstü vb. Entegre GPU ile çalışır.

Son düzenleme:
sorunu yaşayan diğer arkadaşlar yeni konu açmak yerine buradan devam ederse belki çözüm bulabiliriz ayrıca 1709 a geçince çözüleceğini bilsem geçerim emin değilim denemekte istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı