Windows 10 yüksek CPU ve disk kullanımı

Wolfchanze44

Hectopat
Daha fazla  
Cihazı 1 hafta once aldım, cihazin kendisinde olan Win 10 Home Single Language vardi, cihazi aldigim akşam PUBG Lite falan denedim Ultra ayarlarda kasmadan oynadım fakat ben eski bir winn 7 kullanıcısı olduğum için Windows 7 yükledim, driver sorunu falan yaşadım, tekrardan orijinal Windows 10 Home Single Language'ye geri dönüş yaptım ama cihaz bosta beklerken yüksek disk kullanımi oldu, herhangu bir şeyi açsam bile yüksek CPU kullanımı oluyor, masaustunde bir dosyaya girerken bile kasma oluyor.
Technopat forumundaki ve diğer forumlarda denilen bütün önerileri yaptın fakat çözüm bulamadım.
Genel olarak svchost, System ve Windows Defender ile ilgili şeyler çok CPU yiyor. Yardımınıza ihtiyacım var.

Windows 7ye mi geçtiniz bu komik olmuş ama kurulumda bir sorun yaşamışsınız belli ki. Windows 10u temiz kurulum yapın güncelleme yapıp sürücüleri de güncelleyin. Sorun çözülecektir.

Hocam Windows 10 gereksiz hizmetleri kapatma rehberleri var. Oradan bakabilirsiniz.

Windows 7ye mi geçtiniz bu komik olmuş ama kurulumda bir sorun yaşamışsınız belli ki. Windows 10u temiz kurulum yapın güncelleme yapıp sürücüleri de güncelleyin. Sorun çözülecektir.
Kurulumda bir sorun yaşamadım , güncellemeleri yaptım driverler de full
Hocam Windows 10 gereksiz hizmetleri kapatma rehberleri var. Oradan bakabilirsiniz.
Teşekkürler denicem

Yok ama cihazı aldığım gun windows 7 ye donmeden once yüksek Disk Kullanımı veya yüksek cpu sorunum yoktu.
HDDler büyük dosya indirmeleri sonrası parçalanabiliyor. Disk birleştirme işlemi yapan uygulamalar var onlarla defrag işlemi yapmanız gerekiyor. Fakat Win7 geçmeden önce bir sorun yoktu diyorsunuz. Win7 geçip sonra Win10'a geçince hemen mi bu durum oluştu veya Win10 geçtin bir şeyler indirdin oyunlar falan sonra mı böyle oldu?

Smart Defrag ile dediğim işlemi yapın. Link

Win 10 dan 7 ye gecmek için bicim değişikliği yaptım , GPT den MBR ye geçtim bunun haricinde işlem yapmadım , tekrardan 10 a geçerken de MBR den GPT ye döndüm , oyun filan yüklememistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…