Windows 8'den Windows 10'a geçiş yaptım, CPU %60-80 disk kullanımı %100'e kadar ulaştı sonra Windows 8.1'e temiz kurulum yaptım sorun devam ediyor. Bazen ekran gidip geliyor, sorun hard disk'te olabilir mi?
Yorumlarınızı bekliyorum.
Kardeşim eğer sadece disk %100 ise diskini güvendiğin bir bilgisayarcıya bakıttır. Ömrü tükeniyo olabilir. Bende aynı sorunu yaşamıştım hdd değiştirdim.
Disk %100 ama diski kullanan nedir resimden göremiyoruz. Ters sıralama yapmışsınız. Temiz önyükleme yapıp farkı gözlemleyin. Temiz önyükleme bilgisayar başlangıcına yerleşen programları kaldırır. Örneğin adobe acrobat update service tamamen gereksiz bir servis. Boş yere çalışıyor. Zaten Adobe Reader açınca kendisi otomatik güncelleme araması yapıyor.
Özellikleri devre dışı bıraktığım zaman da aynı olur yavaş yavaş %100 çıkıyor sonra düşüyor tekrar çıkıyor açılırken ve yeniden başlatınca geç açılmaya başladı
Kardeşim eğer sadece disk %100 ise diskini güvendiğin bir bilgisayarcıya bakıttır. Ömrü tükeniyo olabilir. Bende aynı sorunu yaşamıştım hdd değiştirdim.
Bootloader virüsü kolay kolay bulunamıyor. Bende bulamadım. Sistem hdd %100 kullanıyor zamanla sistem ağırlaşıyor. 1-2 ay geçtikden sonra sürekli mavi ekran vermeye başladı. Tanıdığım bilgisayarcı vardı ona götürdüm. Hddnin öldüğünü söyledi. Uygun bir hdd ile değiştirdim.