Uruloki
Kilopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, bir programın açılmamasından dolayı bilgisayarıma format attım. Fakat bu işlemden sonra keşke yapmasaydım dedim çünkü Windows 8 formatı ile başlayan olayım Windows 10 formatına geldi. Fakat yüksek CPU sorununu çözemedim, 4 defa format attım. İlk 2 seferde sırasıyla Windows 8 ve Windows 10 dizüstü bilgisayarım ile gelen 5400rpm'lik HDD'yi kullandım. İlk Windows 8 formatında güncellemeler yüzünden(ben böyle düşünüyorum) bilgisayarım boot loop yapmaya başladı. İkinci Windows 10 formatımda ise yüksek CPU kullanımı sebebiyle işlem yapamaz oldum. Bende HDD'nin sorunlu olduğunu düşünürek(CrystalDiskMark 25000 saat çalıştığını yazıyordu), James Donkey 480GB'lik SSD'sini ve DVD-Rom'un yerine HDD'yi takmak için DVD Caddy aldım. Yine ilk olarak Windows 8 formatı yaptım ve güncellemeleri kapattım. Tüm sürücüleri yüklememe rağmen yüksek CPU kullanımı çözemedim. Bundan sonra ise Windows 10 formatı attım. Fakat tüm sürücülerin yüklü olmasına ve güncelleştirme gözükmemesine rağmen yine yüksek CPU sorunu mevcut. Sorunumu detaylandıracak olursam, sistem fişte çalışırken işlemciyi sonuna kadar kullanıyor ve fanın sürekli çalışmasına neden oluyor ayrıca tüm sürücüler yüklü olmasına rağmen ekran kartım için kod 43 uyarısı veriyor, bunlara ek olarak SSD'ye benchmark yapınca hızlar düşük gözüküyor. Sistemin donanımsal ve yazılımsal raporlarını AIDA64 ile aldım ve SSD'nin crystaldiskmark sonucunu paylaşıyorum.
Donanım raporu
Yazılım raporu
Donanım raporu
Yazılım raporu
Son düzenleyen: Moderatör: