Windows 10 yüksek RAM kullanımı

Hocam arka plan işlemlerine de bağlı fakat hesapladığımda Opera'nın 1.28 GB ram yediği görünüyor.

Bence sorun Tarayıcı ile ilgili değil. Ben Edge kullanıyorum aktif 1.2-1.5GB RAM yiyor yine de RAM kullanımı 5GB.
Ekstradan antivirüs yüklüyse devredışı bırakın ya da tamamen kapatmayı deneyin.
+ olarak iş için kullandığım uygulamalar, Excel ve Word dosyaları da açık bilgisayarımda.

Hangi tarayıcıyı önerirsiniz ?
Ben çıktığı ilk günden beri Firefox kullanıyorum. Ama çok kullanılan tarayıcı Chrome şuanda. Ben güvenlik politikasını sevmediğim için Chrome'u "mecbur olmadıkça" kullanmıyorum. Tabi tarayıcı olayı tamamiyle kişisel tercih.

Hocam Edge kullanabilirsiniz. Tek sekme açık. Yanında iki eklenti ile Ram kullanımı 230 MB oluyor bende.

Ungoogled Chromium önerebilirim. Opera sistemi işgal etmiş hocam. Halen daha düzelmezse debloating yapın veya gereksiz hizmetleri kapatın.

Kardeş mem reduct ve ıslc indir internetten ayarlara bakarsın çözülür sorun bende 4 GB RAM var ama oyuna 5 GB RAM veriyorum bir sorun çıkmıyor Chrome Opera vs hepsi açık gayet de az RAM kullanıyor tavsiye ederim.

Operayi silip başka bir tarayıcı yüklesem düzelir mi bendede aynı sorun var
bende de aynı sorun vardı, bendeki ram canavarı chromedu, uzun araştırmalarım sonucu microsoft edge e geçtim -windows 10 a en uyumlu ve en az sistemi yoran tarayıcıymış- sonuç memnunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…